Реклама / Ads
0| 3382 |27.11.2023 АКТУАЛНО

25 000 още са без ток в Русенско, 3 влака останаха блокирани с часове

.
Снежна обстановка
Все още има селища без ток и затворени пътища в страната. Над 280 училища в 13 области ще останат затворени днес. Най-тежка е ситуацията в Североизточна България. 3 влака останаха блокирани с часове заради усложнената обстановка в Бургас3 влака останаха блокирани с часове заради усложнената обстановка в Бургас
 

Близо 25 000 са без ток в Русенско. 38 населени места в областта са все още без електрозахранване. 48 електропроводи за средно напрежение от 20кV са повредени в региона.

 

Повредите са от най-различен характер, като преобладават скъсани проводници, счупени конзоли и изолатори и пречупени стълбове.

Бедствeно положение в редица населени места в страната

 

Екипите на Електроразпределение – Север продължават да работят въпреки усложнената метеорологична обстановка.

В общините Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Сливо поле и Ценово ще бъде неучебен ден за всички детски градини и училища.

 

Също така в русенската Професионалната гимназия по селско стопанство „Ангел Кънчев“ също няма да се учи. Там учебният процес е прекратен поради паднал електрически стълб върху физкултурния салон на училището.

 

Остава затворен изцяло за автомобили пътят Варна - Добрич. Въведена е и забрана за движение на автомобили над 12 тона в двете посоки по АМ "Хемус". Затворени за движение са всички пътища в общините Ветрино,Суворово и Вълчи дол, като в последната, е обявено бедствено положение.

 

Все още в десетки села в област Добрич електоподаването не е възстановено. Във Варна продължава разчистването на парковете от паднали дървета и на булеварди, и улици от листна маса. Поради липса на достатъчно хора озеленителните фирми днес ще започнат работа по-рано.

 

Във Варна обявеното бедствено положение, преди седмица, остава в сила. Въпреки това учениците в града учат присъствено.

 

Усложнена е обстановката в област Бургас. Три влака останаха блокирани с часове на гарата в с. Завет край Сунгурларе, заради паднали дървета на релсите. Затворен за движение е Ришкия проход, както и част от пътищата в района, заради снегонавявания и преспи. Вследствие на силния вятър десетки села останаха без ток.

 

Ураганният вятър късно снощи остави 20 села без ток в общините Айтос, Карнобат, Руен и Сунгурларе.

 

"Не се знае кога пак ще дойде тока. Тази сутрин от 3:00-3:30 ч. нямаме ток. Казват, че има голяма авария", заяви жителката Мария Дамянова.

 

"Отопляваме се на дърва, готвим върху печката и свещи, газови лампи, фенери - за осветлението това ще е", каза друг очевидец Димитър.

Снежната покривка достигна 40см в община Сунгурларе, а Ришкият проход остана затворен за движение.

 

Ураганният вятър през нощта събори дървета, които скъсаха контактната мрежа в района на жп гара “Завет” край Сунгурларе. 3 влакови композиции по направление Бургас-Варна, Пловдив-Варна и София-Варна със 150 пътници останаха блокирани от рано сутринта.

 

Над 9 часа чакаха пътниците и от трите влака на гарата в с. Завет, за да бъдат извозени с автобуси.

 

"От 6ч сутринта сме тук. Аз съм потресена от цялата ситуация наистина. За първи път ми се налага да пътувам с влак в България и това е може би последния път", сподели Елица.

 

"Първият влак е закъсал в 6:15 сутринта. Осигурили сме храна и вода за пътниците Осигурени са и три автобуса, които и те пътуват насам за извозване на пътниците и ще бъдат транспортирани до гара Карнобат", уточни кметът на Община Сунгурларе Димитър Гавазов.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 14495 |24.11.2023 Ген. Атанасов се обърна към Костадин Костадинов относно "Троловете на Путин" . 5| 7951 |23.11.2023 “Възраждане” удариха ново дъно. Дебатите за психично болните станаха грозни /допълнена/ . 7| 5741 |22.11.2023 Top Secret: Защо десетки хора, свързани с убийството на Кенеди, загиват след покушението му? . 2| 3320 |21.11.2023 Протест в Софийската филхармония заради ниските заплати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads