Реклама / Ads
25| 14496 |24.11.2023 АКТУАЛНО

Ген. Атанасов се обърна към Костадин Костадинов относно "Троловете на Путин"

.
Временната анкетна комисия срещу полицейското насилие бе създадена днес от депутатите. За председател на комисията със 129 гласа бе избран ген. Атанас Атанасов от ПП-ДБ. След избора обаче, в пленарна зала видяхме кратък хаос - валяха обиди, обвинения и цветисти определения.
 

Ген. Атанасов стана да благодари за гласуването доверие и обеща, че ще е обективен в работата си. "Нося една книжка и препоръчвам да я прочетете - "Троловете на Путин", посочи той.

 

Преди него от трибуната се изказаха Костадин Костадинов от "Възраждане" и Тошко Йорданов от ИТН.

 

И двамата обвиниха ПП-ДБ, че ДПС също са гласували за избора на Атанасов за председател на комисията. 

 

"Преди малко троловете бяха на трибуната", атакува ги той .

 

Тошко Йорданов бързо отговори, че е бил атакува от "генерал, който е станал генерал не по заслуги, а че е бил във властта".

 

Депутатите създадоха днес временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с употребата на сила от МВР на протеста срещу Българския футболен съюз (БФС) на 16 ноември т.г. Предложенията за създаване на такава комисия бяха три - на "Продължаваме промяната-Демократична България“, на БСП и на ГЕРБ, като бяха обединени и приети като едно.

 

"Троловете на Путин" е книга на Йесика Аро, която бе издадена на български миналата година. Финландската журналистка Аро описва своя собствен опит в конфликтите с троловете на Путин в интернет, довел до заплахи за живота ѝ и принудил я да напусне родната си страна.

 

В книгата са описани фронтовете на информационната война возена от Русия - още от времето на цветните революции в Източна Европа, през убийството на Сергей Магнитски, руската намеса в избирането на Доналд Тръмп, окупацията на Крим и Донбас, свалянето на малайзийския самолет над Украйна.

 

Намесени са имената на хора, които познаваме и от българския фронт на информационната война – като Александър Дугин и генерал Решетников. Йесика Аро интервюира дипломати, журналисти, политици, сблъскали се с руската пропаганда, станали нейни жертви, не само във Финландия, но и в Литва, Беларус, САЩ, Швеция, Великобритания, Украйна. Някои от тях, като Елиът Хигинс от прочутия сайт за разследваща журналистика Bellingcat - ръководен от Христо Грозев, воюват активно на информационния фронт и след руската инвазия в Украйна през февруари 2022 г.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7954 |23.11.2023 “Възраждане” удариха ново дъно. Дебатите за психично болните станаха грозни /допълнена/ . 7| 5743 |22.11.2023 Top Secret: Защо десетки хора, свързани с убийството на Кенеди, загиват след покушението му? . 2| 3323 |21.11.2023 Протест в Софийската филхармония заради ниските заплати . 2| 87472 |20.11.2023 Сватба в Гоце Делчев се превърна в светското събитие на годината: Съчетание от френски финес и български традиции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads