Реклама / Ads
3| 5972 |04.01.2017 АКТУАЛНО

Ангел Джамбазки: Държавата не може да е в спалните на ромите

.
Ангел Джамбазки
Тревожи ме изключително тази опасна тенденция в българското общество. Вземете 2009-2010, пак първите деца са родени от деца. В Сливен няколкото родени деца са от малолетни. Големият проблем е, че родителите подкрепят децата. Извършителят е пълнолетен и носи наказателна отговорност. Но по-важното е родителите да бъдат наказани.
 
Защото носят отговорност за него до 18 г. Той трябва да се образова, да се научи на труд. Явлението става традиция. Това каза евродепутатът Ангел Джамбазки. По този начин се създават деца в риск, допълни той пред bTV.

Ако има семейства, в които се ражда на 13 г. не е задължително, на всяка цена. Конкретно в това семейство Златка е дете на 13 г. Но не всяка дете в ромско семейство раждат на 13 г. Не е традиция да се ражда на 13. Това не може да се приема за цялата ромска общност. Това отговори на Джамбазки Лили Илиева с етническа ромска идентичност, която учи право, има две деца, родила на 25 години.

Къде е държавата в този случай, контрира Илиева. Държавата не е в спалните на тези хора. Родителите трябва да ги научат да четат и пишат, да се трудят. Трябва да се покриват нормите на нашето гражданско общество - отговори Джамбазки.

Аз съм била дискриминирана. Търся елементарна работа и ми отговарят, че вече са наели човек - опита да защити ромите Илиева. Проблемът е, че хората от ромски произход за неграмотни и нямат трудови навици. Вместо да просят и проституират, трябва да ги пращат на училище, отвърна евродепутатът.

Толерирането на тази раждаемост е толериране на създаването на деца в риск. Такива случаи трябва да се наказват, категоричен бе Джамбазки. Всички негодници, които крадат от тази циганска интеграция трябва да бъдат наказани. Двадесет години те крадаха пари и не могат за ги намерят с граничарски кучета. Твърдя, че има служебни цигани, които с това си изкарват прехраната.  Вижте домовете на циганските барони - те са посредници между държава и ЕС, те са фалшиви, каза още Джамбазки.

Трябва да се премахне професията циганин. Да се разруши гетото, да се премахне този модел. Тези хора трябва да разберат, че трябва да се учат, да работят, обясни пак евродепутатът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7723 |31.12.2016 Д-р С. Кацаров: Държавата ни дава по 400 $ на човек за здраве, в Европа - 2000 - 8000 евро . 4| 10735 |30.12.2016 Всички финландци ще получават по 560 евро на месец от държавата . 0| 4199 |30.12.2016 БЛС: Държавата се разпорежда със Здравната каса, ще я съдим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads