Реклама / Ads
8| 8694 |30.07.2019 АКТУАЛНО

Бабикян: Иван Гешев е нарицателно, преди да е станал главен прокурор

.
Арман Бабикян Източник: БГНЕС
Трудно ми е да се поставя в неговите обувки. Иван Гешев се превръща в нарицателно преди да е станал още главен прокурор. Името се превръща в нарицателно за вида, в който функционира българската прокуратура – като наказателен отряд на властта. Тук докосването до справедливостта и правосъдието е изключително фино, да не кажа понякога отсъстващото.
 

Иван Гешев не е вината. Номинацията можеше да се казва Арман Бабикян, проблемът е същият. Който и да беше номиниран в правосъдната система с незавършена реформа, щеше да бъде проблем.Това каза пред БНР Арман Бабикян - специалист по политически маркетинг и пиар.

 

Бабикян коментира, че за него е останало загадка как кандидатът се „интересува от мнението на обикновения българин“.






„Когато човек казва подобни глупости, трябва да си даде сметка - онези 11 души ли са обикновеният българин, хилядите на улицата, които крещят срещу теб ли са обикновения българин, или онзи, който се чуди как да си спаси прасето. Така или иначе отговорът е ясен, той никога няма да разбере какво е обикновен българин, защото такова понятие няма, нито ще разбере мнението и на необикновените българи.

 

Очевидно не можеш да разделяш хората по този начин, всички са български граждани и данъкоплатци. Когато хвърляш подобни Живковски изречения във въздуха, трябва да си дадеш сметка: Окей, тези не ги харесвам, но чакам да чуя мнението на кои, и как ще го науча“, заяви той.


Той коментира и чумата по свинете: „Една от възловите функции на държавата е именно спокойствието и сигурността. Ако тръгнем свинекомплексите и стигнем до изтичането на данните на милиони български граждани, това означава, че днешната власт, начело с Бойко Борисов, не успява да се справи нито със свенете, нито с личните данни, тоест нито с хай-тек сигурността, нито с елементарната сигурност на една заразна болест по свинете … Когато има криза, министър-председателят обикновено се скрива. Дълбоко и тихо не се появява, до момента в който започне да се вижда изход от кризата, след което се появява пред всички камери и обяснява, че всъщност той е решил кризата. Това се случва не за първи път, вероятно ще се случи и този път по същия начин. По този начин той изтъква собствената си лидираща роля при спасението на България от поредната криза, макар че решението обикновено е за сметка на българските граждани. Описват се апокалиптични сценарии какво би станало...“, каза Бабикян.






Бабикян коментира в, че за местния вот хората се ориентират не само към партийното противоборство по места, „а и към решения, които носят местен характер. Те търсят вече хората, които биха им вършили работа. Започват да се ориентират по места към добрия стопанин“. Той коментира и евентуална кандидатура на Мая Манолова за кмет на София:

 

„Фактът, че проправителствените медии и тези с кафяв оттенък яростно се нахвърлиха върху нея през последните месеци означава поне едно – независимо дали Мая Манолова ще се кандидатира, или не - в управляващите има страх от нейната кандидатура“.

 

„Борис Бонев и „Спаси София“ са добрата новина за местните избори, поне в София“, защото са хора, които излизат от гражданския сектор и не само критикуват, а са решили да предложат варианти за решения, каза Бабикян.

 

„Добрата новина е не просто кандидатирането на Борис Бонев и „Спаси София“, а подробната и много систематично подготвена програма за управление на града. Забележете никой от големите - от ГЕРБ, от БСП, Демократична България и която и да е друга партия, които имат претенции за управлението на столицата, не са извадили толкова детайлно разработен документ“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 10024 |27.07.2019 Владимир Береану: Иван Гешев ежедневно погазва Конституцията . 16| 9901 |24.07.2019 Христо Иванов: Отричам внушението на Гешев, че имаме общо с кибератаката в НАП . 12| 21268 |23.07.2019 Д-р Петър Кърджилов: Покажете лъжите на Иван Гешев по случая „Иванчева”! . 15| 12599 |23.07.2019 Илиан Василев: С кандидатурата на Гешев, Пеевски обяви война на всички, които не са съгласни с него

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads