Реклама / Ads
0| 2943 |25.05.2023 АКТУАЛНО

България участва за първи път на Международното ловно изложение в Истанбул

.
Български щанд е разположен за първи път на Международното изложение за лов и туризъм в Истанбул, Турция. В десетото специализирано издание в южната ни съседка Югоизточно държавно предприятие - Сливен представя разнообразни отличени ловни трофеи от страната, както и ловните бази, предлагащи възможност за ловен туризъм на своята територия.
 

Форумът беше официално открит от заместник-министъра на земеделието инж. Валентин Чамбов и изпълнителния директор на Националните паркове в Турция Кадир Чокчетин. 


Гости на изложението по време на официалното откриване бяха  директорът на Югоизточното държавно предприятие инж. Димчо Радев, неговият заместник инж. Станимир Сотиров и председателят на УС на предприятието Васил Петров.


Представителите на горските структури в България благодариха сърдечно на организаторите за поканата и възможността да представят страната. Те изразиха увереност, че подобни събития са от изключително значение за обмяна на добри практики, опит и идеи в областта на ловностопанската дейност. 


Директорите на шестте ловни стопанства в ЮИДП - Граматиково, Мазалат, Несебър, Тополовград, Ропотамо и Тунджа също присъстват, за да представят дейността на териториалните поделения, за които отговарят. „Четиридневният форум привлича любители на ловния туризъм  от цял свят и вярваме, че популяризирането на ловната дейност в България тук ще ни бъде изключително полезно”, коментира заместник-министър Чамбов. 


Директорите на ЮЦДП инж. Здравко Бакалов и ЮЗДП инж. Благой Милев също уважиха форума.


До 27 май на многобройни щандове от десетки страни, разположени в три зали на Истанбул Експо център, могат да бъдат разгледани експозиции на ловни трофеи, оръжия, дестинации за ловен туризъм, както и да бъдат закупени ловни екипировки, аксесоари и много други.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3688 |23.05.2023 Арестуваха в България боец на ”Вагнер”. Сформирал ли е Пригожин бригади убийци в Европа и САЩ? . 0| 3418 |03.05.2023 ”Репортери без граници”: Малкото независими гласове в България работят под постоянен натиск . 7| 4254 |01.05.2023 Ужасяваща смъртност в България: Всяка година изчезва един град, голям колкото Ловеч . 38| 15698 |28.03.2023 Зловеща шпионска акция срещу България: Ще ни погълне ли Русия или ще й приседнем?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads