Реклама / Ads
13| 7597 |25.02.2015 АКТУАЛНО

Д. Бонгалов пред Фрог: Народът гол, а ВСС си вдига заплатите

.
Димитър Бонгалов
Парламентът се произнесе в защита на Цветан Цветанов за 4-годишната му присъда. ВСС не излезе с ясна позиция за него, а трябваше да го направи. Много ми е интересна позицията за партийните квоти, кой какво казва по казуса. Аз не чух позиция на ВСС по тази тема. Оставките в СГС са бледа сянка в сравнение със скандала, който стана от трибуната на Народното събрание, коментира пред Фрог нюз бившият зам.-правосъден министър Димитър Бонгалов.
 

Проблемите на системата са много дълбоки, те са свързани с партийните квоти. За ръководителката на СГС Владимира Янева е ясно: Като нямаш опит, не можеш да ръководиш. Морално е ръководството на съда да подаде оставка. И аз като заместник- министър, когато се скарах с Александър Каракачанов, си подадох оставката. Ако имаш чест, си подаваш оставката, категоричен е Бонгалов.

 

На въпрос редно ли е членовете на ВСС да искат увеличаване на заплатите, бившият зам.-министър отговори: На фона на жизнения стандарт на целия български народ звучи скандално исканото за увеличение на заплатите във ВСС. Миналата година си гласуваха и 13-та заплата. Уж нямаха пари за заплати, а като им дадоха, намериха и за 13-та заплата. Условията за живот в затворите са мизерни, а в Районния съд в София има ограда за около 2-3 млн. 25 млн. лева ни трябваха да направим нов затвор, че да се промени нещо и да не се излагаме пред Европа. В правосъдието не са изпълнили специфичните условия, не са изравнени заплатите на сержантите в полицията и армията. Аз уважавам искането на ВСС, но в тази държава трябва да има приоритети. В затворите нещата са толкова накипели и толкова дела ще се водят, ще стане страшно, предрича Бонгалов.  

 

Всички вардехме ВСС да не се пипа и да изкара мандата си. Преобладаващата част от юристите, които не са партийно обвързани, смятат, че трябва да бъде разрушен сегашният механизъм по структуриране на органа. Да се пипнат партийните квоти. Има ли квоти при туроператорите, във Висшия адвокатски съвет..., че да имаме квоти при съдиите?!, пита риторично Бонгалов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6135 |12.02.2015 М. Мурджов за Фрог: Има стандарт за сирене, но няма за учебници. Време е! . 10| 5970 |10.02.2015 Д. Йончев пред Фрог: С подслушванията ще се окаже, че никой не ги е поръчвал . 23| 7449 |10.02.2015 БГ производители пред Фрог: Мачкат ни със сила чуждите вериги . 5| 6272 |09.02.2015 "Червеи" e разработка срещу полицаи-предатели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads