Реклама / Ads
1| 10704 |06.06.2016 АКТУАЛНО

С деца без море! Градски ваканционни варианти

.
Лятната ваканция 2016 вече започна за по-малките, а за по-големите ученици също чука на вратата. С нея чукат и проблемите за онези родители, които нямат роднини на село, при които да изпратят отрочетата си и се налага да уплътнят времето им безопасно и полезно в града. Ето ви част от възможностите, които предлага столицата за всички онези майки и бащи, които нямат време, но пък имат желание да похарчат някой лев за своето спокойствие и удоволствието на децата си.
 

Как ви звучи Горско училище? Запишете вашето дете за ваканция в планината!!! Всеки ден от понеделник до петък от 8.30 ч. до 16.00ч., по този начин привличат желаещи от Лятната школа за деца в парк Витоша 2016. Летният екостационар се провежда на територията на Детски екостационар „Белите брези“ във Витоша, а целта на летните занимания е децата да са сред природата, да придобият умения и знания в гората. Ще учат творческо писане – активиране на въображението и подобряване на изразяване им; актьорско майсторство – да се научат да се представят и да говорят и играят пред публика; пеене – правилно дишане и стойка. Развиване на слуха.; танц – движение и усет за ритъм и такт; дизайн – изработка на костюми и декори, рисуване; приключенска биология – прожекции на филми и запознаване с животните; забавен руски – учене на руски чрез пеене на песни и допълнителни дейности – всяка сутрин децата започват деня с физзарядка, а през деня по преценка на преподавателите, участват в занимателни игри (тип board games) и гледане на филми (movie time).

Целта е децата да изработят едно представление от край до край сами, под ръководството на педагози и да развият уменията си за работа в екип. Ще имат и всекидневни игри на открито, както и физическо.

Децата се разпределят в групи според възрастта си и работят по индивидуален график. Максималният брой деца в група е 12. Разбира се, стигаме и до

цената, която е 500 лв. на месец, 260 лв за две седмици;140 лв. на седмица, а при записване на 2 деца има отстъпка 10%.

 

Ако пък предпочитате занимания в градски условия, тогава заложете на шахматни групи,арт-изобразително и приложно изкуство,йога,тай чи. Шахматни групи,арт-изобразително и приложно изкуство,йога,тай чи, предлага за големите Софийско студио, чиито координати може да се намерят в социалната мрежа Фейсбук. Инициаторите правят шахматни школи за деца, уроци по рисуване и редица приятни преживявания, които биха запълнили времето на вашето дете, ако то е с артистична душа.

 

Чрез Детска спорта академия пък детето ви ще усети магията на спорта! Това е проект, създаден през 2012 г., който си поставя за цел да предложи целодневни занимания със спорт и игри за лятната ваканция на деца от 5 до 12 г. Детска спортна академия е място, където всяко момче и момиче ще усети магията на спортуването и радостта от пълноценното общуване в свободното време! В нея малчуганите се запознават с основите на футбола, тениса, голфа, катеренето, художествената гимнастика, денс аеробиката и скуоша. Всички занимания се провеждат на едно от най-приятните места в столицата - базата на НСА „Васил Левски”. В програмата са включени походи на Витоша и посещение на басейн. Заниманията се водят от професионални треньори и аниматори, а използваната методика е съобразена с възрастовата група на децата. В Детската спортна академия малчуганите подобряват социалните си контакти, общувайки и играейки с деца на тяхната възраст. Основната ни задача е удовлетвореността на децата, затова голяма част от обучението е свързано със забавление. В програмата има възможност за включване на часове по английски език. Академията има собствен лицензиран транспорт, който е на разположение на децата от всички райони на града. Осигуреното дневно меню е съобразено с правилното хранене. Участниците са в Академията от 8 до 18:00 часа. Денят им е изпълнен с игри и забавления, а родителите знаят, че децата им се занимават с нещо интересно, приятно и полезно.

 

И ако мислите, че вече ще разбрали всичко, не бързайте, защото не сте чули за Лятната академия за забавления и приключения, която си е градски лагер. Този вид градки лагер предлага всяка седмица различна програма. От понеделник до петък всяко дете от 6 до 12 години може да участва в предварително подготвени тематични дни, включващи разходки на Витоша, басейн на Панчарево, театрални и арт занимания, посещение на музеи, играене на боулинг, съзтезания, търсене на съкровища, образователни игри, пикници, творчески ателиета. Лятната академия е възможност за децата да намерят нови приятели и да прекарват време през лятната ваканция на открито с интересни и разнообразни  занимания. Приключенски игри със специален сценарий и реквизити ще се провеждат на пикници, излети и разходки на Витоша, Бистрица, както и в паркове. Тематичните занимания са изпълнени със спортни, артистични и логически игри, съобразени с възрастта и интересите на децата.

Децата ще се разхлаждат на специални водни партита в открити басейни. Когато времето не позволява занимания на открито, са предвидени посещения на  музеи, театър, кино и турнир по боулинг. Задължителна част от програмата за деня е и предварителният инструктаж за безопасност.  По време на самите занимания ръководителите ще се грижат и ще отговарят за напомнянето и спазването на правилата , което ще осигури здравословна и безопасна среда за децата.


Това са само част от възможностите, които предлага големият град. Но ако не разполагате с достатъчно средства, за да осигурите нещо от тях за децата си, тогава единственото, което ви остава е да ги запишете в кварталната библиотека, за да прочетат задължителните си книги от списъка по литература. И да стискате палци всичко да е наред, докато детето ви се отглежда само...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 8046 |31.05.2016 Ген. Атанасов: Търсим президент, който е ”за” България в НАТО и ЕС . 0| 6183 |12.04.2016 Съдът реши, че британецът, който вилня в Слънчев бряг, е невинен . 0| 4596 |01.04.2016 Миков: Честит 1 април, на който се отчитат 2 мандата на правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads