Реклама / Ads
11| 9947 |29.04.2021 АКТУАЛНО

Дончева: Някой е внушил на Слави, че датата на изборите трябва да е 11 юли

.
Татяна Дончева
Налага се извършването на определени действия извън Изборния кодекс, за което няма време, защото някой е внушил на Слави Трифонов, че датата на изборите трябва да бъде 11 юли и никаква друга, заяви в интервю за БНР Татяна Дончева от ИМВ, заместник-председател на парламента и лидер на ”Движение 21“.
 

"Върху 15-14-10 гласа не може да се направи кой знае какво. Няма как да събереш критична маса гласове“, отбеляза Дончева относно връчването на третия мандат за съставяне на правителство. Ориентацията трябва да е към някоя от по-големите политически сили, посочи тя.

 

"БСП, ако може да даде добро правителство, ще спечели важни точки в отношението на избирателя с оглед потенциала на партията.“

 

Някой е решил, че много хубаво звучи съпоставянето на един пожарникар с една шампионка по шахмат, коментира Татяна Дончева, според която в българския политически живот експертите са натикани в ъгъла, а през последните години има напън да бъдат изкарвани лица, които "не са изкарали и на двама души хляба“.

Честността на изборите е нещо, върху което всички трябва да се фокусираме, подчерта Татяна Дончева.

 

Според нея провеждането на следващи избори не бива да става от ЦИК, която е допуснала "много грешки и съзнателни действия, ощетяващи част от политически сили“.

 

Трябва да има видеонаблюдение, "за да избегнем тези измислени застъпници, на които се плаща“, а въвеждането на тотално машинно гласуване ще позволи "да се избегнат оригиналните хрумки“, създадени от ГЕРБ и неговите патерици, смята Дончева.

 

Тя заяви, че текстовете за второто четене на промените в Изборния кодекс са правени в прекалено бързо темпо.

 

"Част от промените са политически знаци. Аз като законодателна техника не одобрявам политическите знаци.“

 

"Когато не уважаваш и твърдо режеш позиции на парламентарни групи, които трябва да те подкрепят и без които гласове не можеш, обикновено се стига до ден като вчерашния“, коментира Дончева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6130 |24.02.2021 Бимбалов: Как се управлява криза - намерете си някой Мангъров и го оставете да отнесе шамарите . 34| 7566 |13.02.2021 Доц. Мангъров: Никой не носеше маска при свинския грип, някой манипулира хората безобразно . 28| 13478 |05.02.2021 Татяна Дончева: ГЕРБ рита сделката за джиповете като горещ картоф, за да се бият с президента . 44| 17107 |11.12.2020 Татяна Дончева: Сачева не разбира от социална политика, има пет странни дипломи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads