Реклама / Ads
1| 6392 |30.05.2017 АКТУАЛНО

Експерт! На някой стана ли му ясно кои са рисковете и заплахите за България?

.
Това бе темата на днешното заседание на KСНС: „Рискове и заплахи за националната сигурност на Република България и необходими мерки за нейното укрепване“. На някой стана ли му ясно кои са основните рискове и заплахи? На мен определено не. Боя се, че и на самите участници май не им е много ясно.
 
Нито пък за "необходимите мерки за нейното укрепване". Освен изработването на поредната стратегия за национална сигурност. Която никой дори не си прави труда да чете. Защото най - важната част, модернизациятаq се отлага отново, този път за 2024 г. Първо бе план 2011, после план 2015, следван от план 2020, актулизиран от план 2024 ???? До болка познато. Всъщност при липса на формулирани конкретни рискове и заплахи, за какво ли ни е национална сигурност......?

А това са коментарите на част от участниците:

Президентът Радев каза след Консултативния съвет по национална сигурност: "Обединихме се около схващането, че съвременната среда за сигурност е много динамична. Всички се обединихме около тезата, че основен приоритет става издигането авторитета на личния състав от сектор "Сигурност", за да може тези хора да имат възможност за развитие, мотивация и усъвършенстване."

Красимир Каракачанов: ”Най-голямата опасност не е една, но това, което трябва да се направи, е да сме максимално готови и като въоръжени сили, и като служби за сигурност за отразяването на тези опасности”.

Корнелия Нинова обясни пред журналисти, че е попитала на заседанието финансовия министър Владислав Горанов за възможностите, а той отговорил, че актуализация на бюджета не се предвижда – нито за заплати, нито за увеличаване на състава.

Бойко Борисов: „Аз съм защитник на сухопътните войски, президентът – на авиацията. Ние нищо не отменяме. 2024 година е крайният срок, в който трябва да се достигне 2% от БВП. Освен това, това са търговски преговори – дали е за танкове, дали е за кораби. Фирмите, които ги произвеждат, са няколко държави. Нямаме никакъв спор с президента, че трябват нови самолети, танкове и други, но срокът до 2-та процента е 2024 година."Всички войски имат нужда. Имаме единодушие по въпроса. И трите рода войски трябва да се поставят едновременно и да се отложат във времето, на по-малки вноски".

Г-н Сидеров попита президента дали ще се разсекретява стенограмата от днешното заседание, защото има външни заплахи и може да се разрази дипломатически проблем за страната. За това беше този съвет, за да се кажат опасенията и притесненията на службите и министрите.

Ген. Динчо Карамунчев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 20109 |07.04.2017 Само във Фрог: Колите на Бъчварова за МВР останаха без гаранция . 3| 4822 |25.11.2016 Нинова: 3 пъти повече станаха незаловените бежанци . 2| 9209 |11.10.2016 Само във Фрог: Институциите, контролирани от КОЙ, останали без агенти на прикритие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads