Реклама / Ads
71| 7232 |18.08.2011 АКТУАЛНО

Фандъкова и Каролев откриха битката за кметския стол на София

.
Телевизиите започнаха битката за кметския стол в София. По БНТ настоящият кмет Йорданка Фандъкова отчиташе високите резутати от мандата си, а по Нова ТВ жълтият общински съветник и кандидат за кмет Владимир Каролев с голяма доза песимизъм обясняваше, че градът се нуждае от нов подход за управление
 
.
Според изследване на Сова Харис” 49 % от столичани са доволни от системата за събиране на боклук, 39 на сто – от озеленяването и поддържането на парковете и градинките, а 51 % - от нощното осветление на града. За сметка на това пък 39 % смятат, че сигурността по улиците и парковете на София не е добра.

Обърнахме тенденциите за промяна на столицата. Сега има трайни нагласи за развитие на София. ¼ от най-големият български град нямаше даже проекти за канализация, отбеляза Фандъкова.

Тя се похвали с цялостната реконструкция оково бул.”П.Тодоров” и зоната около Южен парк. В града били открити около над 5 км. истински велоалеи, подготвен бил проект за цялостно преустройство на бул.”Витоша”, който ще остане пешеходен и ще се превърне в едно от най-атрактивните места на столицата. Подобен план имало и за градинката пред НДК, като тепърва щяло да се вземе решение и за съдбата на рушащия се паметник, посветен на 1300-годишнината от създаването на българската държава.

Фандъкова отчете, че изграждането на метрото в София ще приключи през 2012 година, а кова ще даде на още 200 000 жители всеки ден да се ползват от новата транспортна услуга.

Настоящият кмет обеща да се търси и справедлив подход за такаса смет, като обяви, че са ангажирали и чужди експерти, които да участват при изчисляването й.

По Нова ТВ Владимир Каролев категоричн обяви, че общината се управлява непрозрачно и в много от дейностите й витаят огромни съмнения за корупция. Според него такъв бил случаят с изграждащия се завод за преработка на столичния боклук.

Той припомни, че още през 2009 г. настоящият премиер се закле за една години да направи не един, а два завода. По-късно пък Фандъкова отсякла, че предприятието ще бъде пуснато през 2010 година.

Столичани обаче виждат каква е реалната ситуация, нищо не е изпълнено. А аз не мога да дам обещания, защото не знам до къде са докарани нещата. Въпреки че съм общински съветник, няма никаква информация за завода, коментира Каролев.

Според цариста голям проблем за града били и бездомните кучета, а общинската фирма “Екоравновесие” е завладяна от корупция.

Бездомните псета са над 25 000, въпреки че ги отчитат 10 000, каза още Каролев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 9527 |19.10.2010 Шок и ужас! Откриха пукнатини в АЕЦ "Козлодуй" . 2| 6043 |03.04.2009 Италиански учени откриха гените на инфаркта . 7| 7181 |20.08.2008 Откриха 5 елемента за мозъчно дълголетие . 1| 7646 |17.08.2007 Откриха неизвестен бункер на Адолф Хитлер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads