Реклама / Ads
34| 33195 |11.11.2017 АКТУАЛНО

Има спусната поръчка Домусчиев да бъде „сготвен“

.
Домусчиев и Борисов в приятелския период...
Бизнесменът Кирил Домусчиев да бъде ударен по всички линии. Такова разпореждане е издадено от най-високо място в изпълнителната власт. Използвано е и съвпадението, че вице-премиерът Валери Симеонов отдавна се заканвал да търси сметка за сделката по приватизация на „Български морски флот“.
 
Това съобщиха за Фрог нюз източници от правителството.

Приближени до премиера Бойко Борисов от доста време му внушавали, че Кирил Домусчиев щял да финансира нов политически проект, алтернативен на ГЕРБ. Борисов реагирал като ужилен на „оперативната инфомация“ и отношението му към Домусчиев станало ледено. От ДАНС за да се натегнат веднага започнали да ровят в бизнеса на собственика на ФК „Лудогорец“. Говори се, че се подслушват телефоните му и дори, че бил следен.

 

Преди дни вицето Симеонов се похвали, че бизнесменът Кирил Домусчиев е бил осъден да плати 50 млн. лева. Причината е, че ВКС е уважил иска на държавата срещу приватизацията на „Български морски флот“.

 

Държавата спечели делото срещу „Кей Джи Маритайм Шипинг“ – 1:0. Върховният касационен съд уважи иска на държавата срещу приватизаторите на Български морски флот и отмени решението на арбитражния съд към Българска търговско промишлена палата. Върховните съдии са решили, че арбитражният съд не може да промени приватизационния договор, тъй като в закона има изрична такава забрана, която е поставена там „неслучайно“.

Следователно, братя Домусчиеви ще трябва да спазят договореностите при приватизацията и ако не са изпълнили изискванията на договора през следващата година, то ще трябва да платят съответните санкции – над 50 милиона лева. ВКС също задължава собствениците на Български морски флот да върнат на държавата 2 129 167 лв., които Арбитражният съд им е присъдил като съдебни разноски. Справедливостта в този случай възтържествува
“, написа Валери  Симеонов в профила си във Фейсбук.

Тричленен състав на Търговската колегия на Върховния касационен съд (ВКС) отмени решението на Арбитражния съд към Българска търговско-промишлена палата (БТПП), с което на компанията на председателя на работодателите Кирил Домусчиев "Параходство български морски флот" бяха спестени неустойки от 55 млн. лв. Парите са дължими за неизпълнение на задължения по приватизационния договор.

Първоначално арбитражът прие, че е била налице стопанска непоносимост и заради световната финансова и стопанска криза "Параходство български морски флот" не е могъл да изпълнява посочения в приватизационния договор тонаж, т.е. капацитет на корабите.

Делото пред ВКС беше образувано по искова молба на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, след като вицепремиерът Валери Симеонов атакува Домусчиев за параметрите по договора.

В близко време се очаквали нови атаки срещу бизнеса на Домусчиев, твърдят запознати.

 

Тази тактика вече е прилагана към други бизнесмени и банкери, които са притискани чрез службите, МВР и финансови органи, като за да запазят бизнеса си или са плащали "дебели" суми, разделяли са се със свои фирми или са отивали на съд по скалъпени обвинения.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 14256 |10.11.2017 ВКС отсъди: Олигархът Домусчиев ще плати 50 млн. лева, ако не спазва договорите си . 0| 3997 |06.11.2017 2,2 млн. лв. ще струва нов мост над р. Бели Осъм, АПИ стартира обществената поръчка . 7| 8516 |23.10.2017 Домусчиев дава високи заплати само на чужденци!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads