Реклама / Ads
0| 5897 |07.07.2015 АКТУАЛНО

Р. Йорданов за Фрог: Определени партии развратиха МВР, полицаите мислят само за заплатка и пенсия

.
Росен Йорданов
Не се учудвам на насилието от страна на полицията, защото много от настоящите полицаи и кандидати за полицаи са забравили каква е основната им функция. А тя е да бъдат закрилници, а не насилници. Това каза пред Фрог нюз криминалният психолог Росен Йорданов.
 
Това, че имат власт е отговорност, а не право. Случващото се сега, се дължи на години наред деморализация на цялата система и загуба на общата цел и визия за това, какво означава това да бъдеш служител. Защото тези хора се занимават основно със заплатата и пенсията си, а не с това, какво да реформират и какво да подобрят в работата си. Чиновничеството взе връх в МВР. Хората отиват да работят там, не защото искат да бъдат закрилници и да изпълняват една важна обществена функция, а отиват с идеята да не работят, да получават сигурни заплатки и да се пенсионират рано. Ето това е. За съжаление тази концепция започна да надделява в МВР и не виждам да се прави нещо, тя да се обърне, обясни експертът.

По думите му на ръководни длъжности в МВР се назначават хора със спорен морал и качества. Моите бивши колеги от Института по психология на МВР трябваше да реализират проект „Новият полицейски лидер”, който завърши скоро. Неговата цел беше да промени мисленето и манталитета на средния ръководен състав. Те го изпълниха така, че усвоиха едни 2,5 млн. лв. Парите бяха осигурени от мен  и малък брой колеги, които вече не работят там. За съжаление задачата на проекта не беше изпълнена и не се промени мисленето на тези хора.

Това не се случи, защото ръководителите на проекта се занимаваха с това да отчитат броя на обучените, а не с основната функция на проекта. Просто правиш нещо проформа, за да го отчетеш, а не да направиш нещо смислено.
Дълбоко се надявам в един момент нещата да проработят. Истината е, че определени партии развратиха тази система с налагането на принципа да назначаваш хора, които не са с доказани качества и резултати. Хора, които са партийно удобни, оцеляващи, партийно лоялни и клякащи. Който иска да кляка да кляка, аз не съм от тях, заключи криминалният психолог.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6482 |06.07.2015 Асланов за Фрог: Близнашки скача от цвят на цвят за себеизява . 0| 15280 |03.07.2015 Само във Фрог: Посланичката на САЩ си тръгва заради теч на информация . 0| 8138 |30.06.2015 Шефът на БАН за Фрог: Няма много интелигентни като Инджова в България . 0| 9905 |29.06.2015 Само във Фрог: Наредиха на службите да си кротуват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads