Реклама / Ads
19| 16977 |16.05.2023 АКТУАЛНО

Иван Бакалов за Фрог: Най-вероятно е правителство с третия мандат, и то на ДПС

.
Източник: личен архив
“Продължаваме промяната” още преди да бъдат в коалиция с “Демократична България” абсолютно последователно обясняват, че няма да подкрепят мандат на Бойко Борисов и на ГЕРБ. Това го казаха много пъти преди изборите, в нощта на изборите и след това на пресконференции. Сега няма как да се обърнат, защото ще е пагубно за тях.
 

Това каза за ФрогНюз журналистът Иван Бакалов.

 

“Сега Кирил Петков остави едно малко по-различно впечатление след срещата с Мария Габриел, че му харесвало какво иска тя да прави и т.н., но според мен те просто тупат топката. Не може да има партия с името на “Продължаваме промяната” и тя да влезе в коалиция с Борисов. Каква промяна е това, звучи абсурдно, по този начин те си обезличават и името. Така че, нека да има поне една сериозна партия, която да не иска да участва в управлението с Борисов”.

 

“Вярно, че от част от привържениците на “Демократична България” искат коалиция с Борисов , пак. Над 100 интелектуалци бяха написали призив: “Прегърнете се с Бойко Борисов, да спасим България”.

 

“Да, но спасението на България не е в прегръдките на Бойко Борисов”.

 

“Аз мисля, че и “Продължаваме промяната” не знаят какво ще стане, но най-вероятно е правителство с третия мандат. Корнелия Нинова беше права - Борисов вместо да поиска разговори и експертно правителство, той извади партиен кандидат-премиер и каза, че това е неговият човек. Оттук нататък не може да има експертно правителство, така че най-вероятно е с третия мандат да стане експертно правителство”, каза Бакалов.

 

“Вторият мандат ще бъде връчен на ПП-ДБ, тях няма да ги подкрепят и топката ще отиде в третия мандат, който вероятно ще бъде връчен на ДПС. Защо? Защото досега БСП три пъти взима третия мандат абсолютно безплодно, няма смисъл пак на тях. „Възраждане” не са в състояние да направят кабинет с никого, остава ДПС. Те вече са били два пъти в коалиция в управлението, били са и мандатоносител на правителството на проф. Беров. За ИТН, най-малката партия, влязла в парламента с изкуствено дишане, е несериозно да говорим като мандатоносител”, допълни той.

 

“След тази пресконференцията на Гешев, която повдигна завесите на задкулисието, мисля, че само политически авантюрист би участвал в правителство на Бойко Борисов. Няма съмнение, че ще е негово, а не на Мария Габриел, която наричат Пунта Мара Габриел.”

 

“Политическата криза у нас се казва Бойко Борисов. Докато не започнат да го разследват и да го вкарат в съда, няма как да се говори за край на политическата криза. Ние четем за осъдени премиери и президенти в Румъния, Хърватия, Франция и др., с по няколко години затвор, а тук чадърът Гешев пази Борисов. И довчера чадър, днес изведнъж стана черната овца и дай да го уволним, обвиним и т.н. До вчера го бранеха като свещенна крава, “свещен каскет”, днес искат да го съдят. Той просто леко повдигна завесата на задкулисието на Борисов”, обясни Иван Бакалов.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 9367 |09.05.2023 Адв. Чингарова фалшифицирала изборите в Пловдив в полза на Иван Тотев след заплаха към децата й . 7| 12106 |21.04.2023 Само във Фрог: Сагата с Българското туристическо дружество и хижите се заплита: Проговориха още препатили . 8| 3800 |12.04.2023 Христо Иванов, ДБ: Намираме се в тежко разединение, необходим е здрав разум . 3| 8865 |18.03.2023 Христо Иванов: Прокуратурата действа като хамалска група, показваща хорски вещи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads