Реклама / Ads
28| 6669 |07.01.2021 АКТУАЛНО

Журналистът С. Гаспаров от САЩ: Тръмп или ще бъде изнесен с белезници, или с усмирителна риза

.
Симеон Гаспаров
Доналд Тръмп или ще бъде изнесен до края на седмицата с белезници, или с усмирителна риза. Това коментира българският журналист в САЩ Симеон Гаспаров пред БНТ след безпрецедентното нахлуване на демонстранти в подкрепа на Тръмп в сградата на Американския конгрес.
 

„За тези 4 години на управление Тръмп успя да изгуби Конгреса, Сената, да срине Републиканската партия, а и да загуби президентството. Той е като Нерон от Древния Рим, който стои и гледа пламъците. Само че Древен Рим и Вашингтон са две много различни неща“, каза Гаспаров.

 

Този път дори вицепрезидентът Майк Пенс и републиканецът Мич Макконъл доказаха, че Конституцията е над всичко. Щатите, а не депутатите избират президента на САЩ, това се казва в Конституцията, обясни Гаспаров.

 

Много скоро може да се включи и 25-тата поправка за започване на процедура за отстраняване на президента от власт, обясни журналистът.

 

Според него събитията от снощи са не само следствие от управлението на Тръмп, а резултат от много дълго натрупване. Средната класа в САЩ изчезва - представете си един пясъчен часовник на много бедни и много богати, който непрекъснато расте, а това по средата - средната класа, се стопява, обясни Гаспаров.

 

„Тръмп оставя като наследство една срамна Америка, днес той сложи едно голямо петно дори върху престижа на Америка на световната сцена. Наследството му е позор“, категоричен е журналистът.

 

Днес демократи и републиканци най-накрая разбраха, че трябва да работят заедно, днес ударихме дъното и дано от тук нататък започнем да се движим нагоре, допълни той.

Според Гаспаров задържаните ще са много, защото в района има камери, а в Капитолия е забранено използването на оръжие.

 

„Днес се видя, че кралят е гол, че Вашингтон може да бъде превзет. Националната гвардия бе вдигната по тревога, положението наистина е като във филм, но фактът е един - разумът надделя“, каза журналистът.

 

Според него сега се очаква Джо Байдън да излекува раните в американското общество.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6452 |04.11.2020 Петко Георгиев: Обявяването от Тръмп, че е спечелил изборите, е клечка кибрит в кофата с бензин . 15| 9560 |30.06.2020 Гешев в Twitter като Тръмп. Всичко е фейк, а неудобните въпроси се скриват . 18| 17160 |18.02.2020 Велизар Енчев: Недосегаемите, на които Гешев няма да посегне! Освен ако Тръмп му нареди . 22| 15075 |11.01.2019 Румънски медии: Тръмп ще пита Борисов за господстващото положение на „Лукойл“ в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads