Реклама / Ads
18| 17107 |18.02.2020 АКТУАЛНО

Велизар Енчев: Недосегаемите, на които Гешев няма да посегне! Освен ако Тръмп му нареди

.
Велизар Енчев
Днес мастити социолози и политолози се надпреварват да коленичат пред главния прокурор, твърдейки със сервилен патос, че Иван Гешев се еманципирал от Борисов и не заел този пост по схемата „Ти си го избра“. Слушам ги, гледам ги и се питам: Колко ли данъчни и прочие грехове на прехода имат, та така ниско полягат на Гешев?
 

Вижте доживотно защитените от прокурорско преследване фигури, които до една са или бизнеспартньори,или любимци на Бойко Борисов. На тях Гешев няма да посегне, щото този, който си го избра, няма да позволи и косъм да падне от главите им. Ето списъкът на недосегаемите политици, бизнесмени и бизнесдами:


Цветелина Бориславова – най-богатата жена в България, чието състояние отдавна е над единия милиард в зелено. Тя не само е близка до премиерското сърце, но и до парите му.


Красимир Каракачанов – отговорен за действията на назначените от него министър на екологията и директор на Агенцията за българите в чужбина - и двамата в следствения арест. Недосегаем, защото заплаши: При трети арест на човек от неговата квота, ВМРО напуска правителството! Митичният трети е зам.-министър на екологията, отговарящ за „Управление на отпадъците“, все още на свобода поради революционния ултиматум на силовото вице.


Ахмед Доган – неофициално най-богатият българин, отскоро собственик на ТЕЦ „Варна“ с неговия студен резерв за 300 милиона, получен като подарък срещу символична петцифрена сума. Недосегаем, защото гарантира етническия мир в страната и оцеляването на кабинета „Борисов 3“ при всеки вот на недоверие.


Делян Пеевски – официално най-богатият мъж в България, за когото не се казва какво притежава, а кое още не е негово. Понеже е защитен политически екземпляр, с резервиран прокурорски чадър, аферите му в КТБ и „Булгартабак“ са опростени в следващите седем години. А след Гешев и потоп!


Кирил Домусчиев – милиардер в първата тройка на най-богатите българи, с интереси за милиони във футбола, фармацевтиката, телевизиите и мореплаването. Дължи на Агенцията за приватизация скромните 52 милиона от покупката на Български морски флот (БМФ), но нито един държавен служител не смее да му ги поиска. Защото всеки чиновник и прокурор знае: посегнеш ли на корабния магнат, на следващия ден си уволнен лично от премиера! В интерес на службата.

 

Собственик на жълтокафяв сайт, чието име е неприлично дори да се изрича. От премиерска бухалка, размазваща неудобните и опозицията, сайтът се изроди в прокурорски официоз, където прокуратурата първо съобщава лицата за отстрел. Видите ли името си там, чакайте НАП, полиция, прокурори и белезници. Организира мургавите митинги в подкрепа на Гешев пред Висшия съдебен съвет, скандирайки с мегафон „Гешев, Гешев“. Зависим от прокуратурата заради документирано от „Антикорупционна мрежа“ пряко негово участие в източването на КТБ. Десетминутният документален филм вече е на бюрото на Доналд Тръмп. Ала наивни са вярващите в отвъдокеанската правда. Освен ако

 

Големият брат не реши предизборно да хигиенизира медийната ни борса.

 

Следва продължение на списъка с недосегаемите. Без излишни илюзии. Все пак живеем в държавата на овластените мутри.

 

Велизар Енчев

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 12026 |24.07.2018 В. Енчев: Защо Каракачанов назначава хора на Пеевски в бордове на военни фирми? . 10| 9401 |15.05.2016 Д-р Генчев: В болница „Св. Анна” връзват пациенти . 6| 5729 |09.02.2016 В. Енчев: Местан се страхува от Делян Пеевски . 23| 6340 |08.11.2015 В. Енчев: "Борисов II" се провали два пъти в сектор "Сигурност"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads