Реклама / Ads
90| 10886 |30.07.2021 АКТУАЛНО

Кандидатът на ИТН Пламен Николов: България не е имала премиер като мен, не могат да ми извадят компромати

.
Кандидатът за премиер Пламен Николов
В известен смисъл е и предимство, и недостатък, че хората не ме познават. Недостатък е, защото нямат пряк поглед върху моята кариера, не познават начина, по който работя. Предимство е, защото страната не е имала премиер като мен досега. Човек, който идва от бизнес средите, има от една страна хуманитарно образование и бизнес опит – аз съм амалгама между двете неща. Това каза в интервю за предаването „Панорама“ по БНТ кандидат-премиерът на „Има такъв народ“ Пламен Николов.
 

Той обясни, че е получил поканата за поста преди две седмици, когато е разговарял с лидера на ИТН Слави Трифонов. „Решихме, че това е един добър вариант за политическата партия ИТН, че между нас има изградено доверие. Ние се познаваме вече над три години, още от времето на кастингите за политици веднага след референдума. Всичко останало беше в сферата на предположенията. Затова от ИТН казваме, че винаги трябва да се осланяме първо на фактите, после на предположенията“, допълни Николов.


Николов каза, че няма притеснения относно корпоративната си кариера и не смята, че срещу него биха могли да бъдат извадени компромати, както от ИТН направиха по отношение на служебния финансов министър Асен Василев: „Имам почти 20 години корпоративен опит, от които съм работил в много и различни браншове както у нас, така и в мултинационален аспект. Всичко при мен се е случвало по правилата. За всяко нещо, за което съм бил отговорен, е ставало по необходимия начин“, допълни кандидат-премиерът.

 

Според него през последните няколко години българските управленци са страдали от теоретична подготовка: „Аз я имам. Смятам, че тази теоретична подготовка много добре може да послужи в практически смисъл. Уча много бързо. Така ми се е налагало през целия ми бизнес живот и корпоративния ми стаж. Аз съм човек с биография. Зад мен стоят много успешни проекти – национални, мултиконтинентални. Смятам да прелея този бизнес отпит и в политиката“, допълни Пламен Николов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8312 |09.06.2021 Проф. Пламен Киров: Черният списък за санкциите на САЩ е минно поле за правителството . 28| 9017 |11.02.2021 Съпругата на Пламен Бобоков: Аз не съм Мата Хари . 24| 68293 |14.01.2021 Дипломатът Симеон Николов: Вирусът на глупостта шета из България! . 25| 21408 |24.01.2020 Незаконните постройки на Пламен Георгиев стоят непокътнати, три жени бранят районния кмет на „Слатина“ по този въпрос /допълнена/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads