Реклама / Ads
137| 11298 |28.08.2014 АКТУАЛНО

Костов: Когото заплашвам заради КТБ, той си знае

.
Иван Костов
Банковата ни система е много сериозна застрашена. Прогнозата ми за рисковете след кризата в КТБ следват и от изявления на БНБ. БНБ не е в състояние да овладее тази криза и чака следващото правителство, заяви по БТВ експремиерът Иван Костов, който предупреди, че ако се сбъднат рисковете, за които предупреждава, ако бъде допуснато да се изхвърли бебето с мръсната вода, ще каже имената на виновниците за съсипването на КТБ и ограбването на банката.
 
То се вижда откъде идват атаките срещу КТБ и търговска банка "Виктория". Когото заплашвам, той си знае, уточни той.

Има два плана за спасяването на банката като и двата са реалистични. Ако е вярно, че са дошли инвеститори от Виена и предлагат 1 млрд. евро, оздравяването трябва да започне веднага. Ако има такъв милиард, банката може да бъде оздравена без участие на правителството, посочи Костов.

Има хора, които знаят как се прави и те трябва да бъдат питани, каза Костов, а водещият Антон Хекимян се поинтересува него ли трябва да питат.

Разбира се, че ще питат мен, в ръцене ми са загинали 14 банки. Знам как бяха разграбени активите, оздравих няколко банки. Загрижен съм за всички банки, закото това е делото на живота ми, венеца на моите усилия. Моят личен интерес е защитен от държавата, аз съм загрижен за цялата банкова система, която в момента е твърде застрашена, обясни Костов.

За незабавна смяна на управителя на БНБ, настоя Костов. И още - да се актуализира бюджетът, след това да се оздрави банката. Това е една тясна пътека, за да се избегне кризата, която предстои пред страната. Който трябва ще го чуе сега. Допусне ли се повторение на финансовата криза ще обявя имената на всички виновни за това.

Ще стане ясно кой ще разграби КТБ след ликвидацията й. Не ме третирайте политически, аз не съм политическо лице. Не ме сравнявайте с Мая Манолова. Войната срещу олигархията и мафията е започната от ДСБ в момента от нейното създаване. Няма да ви давам обяснения. Налудничево е да се обвиняват хората, които са вложили парите си в нея, те ще бъдат ограбени. Истинските виновници са кредитополучателите. Аз също съм вложител, посочи той и определи като полпотовски въпросът кой има пари в банката.

Налудничаво е да бъдат обвинявани вложителите в банката за срива. Аз като вложител съм основен потърпевш. Вие трябва да говорите с тези хора с уважение и съчувствие, а не по комунистически да ги обвинявате. Точно това правите в момента. Вие искате да изкарате виновни тези, които са влагали парите си в банката. Усещате ли се какво правите? Хората, когато влагат парите си, разчитат на своята държава. Вие всъщност казвате, че няма държава и хората сами трябва да отговарят. Това е абсолютно по комунистически. Всички ще бъдат третирани по този начин, ако банковата система бъде унищожена, предупреди Костов.

Той посочи, че ДАНС е виновен, прокуратурата, цели институции са бездействали, за да се стигне до тук. Страната ще бъде в изключително тежка ситуация между 27 ноември и 20 декеври. Без да съм екстрасенс, казвам, че пусната шейна ще изхвърчи по улея. Не е ясно кой ще управлява след изборите. Не е ясно и дали ДПС ще успее пак да влезе във властта, предрече още Иван Костов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 7626 |21.08.2014 Костов: Централната банка води КТБ към несъстоятелност . 43| 9499 |09.07.2014 Костов: България е в обща криза; 5 сектора са в червено . 119| 11502 |23.06.2014 Ив. Костов: Нечувано е прокуратура да удари банков надзор! . 57| 7611 |17.12.2013 Иван Костов: Протестите се разфокусираха, нямат лидерство и политическа форма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads