Реклама / Ads
16| 4866 |03.05.2023 АКТУАЛНО

Кремъл: Предотвратено е нападение в Крим, организирано от българи и украинци. Задържан е наш сънародник

.
Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) е предотвратила подготвян от украинското военно разузнаване опит за ликвидирането на лидери на окупирания от Русия украински полуостров Крим, съобщи държавната агенция ТАСС, цитирана от БТА. В организацията е участвал и наш сънародник, който е арестуван. Общо задържани са седем души. Засега няма информация от българското Министерството на външните работи. ФрогНюз официално отправи запитване към родното МВнР като от там обещаха отговор в скорошен порядък.
 

Според съобщението на ТАСС е прекъснат и канал за доставка на британски взривни вещества и компоненти за взривни устройства от България през Турция и Грузия за Русия. Според ФСС те са били прикривани като доставка на електрически печки.

 

Именно българинът се е занимавал с транспортирането им, става ясно от информацията.

 

"Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) е пресякла дейността на агентурна мрежа на Главното управление на отбранителното разузнаване на украинското министерство на отбраната, която е планирала серия от привличащи общественото внимание диверсионни и терористични актове на територията на" окупирания Крим, според ФСС. Според руската служба за сигурност мишена на атаките са щели да станат ръководителят на Република Крим Сергей Аксьонов, председателят на кримския парламент Владимир Константинов и кметът на Ялта Янина Павленко.

 

Освен това цел на подготвяните терористични нападения са били обекти от транспортната инфраструктура на полуострова.

 

ФрогНюз припомня, че страната ни бе замесена и в друг случай - вризяването на Кримския мост. Изявлението бе направено от Александър Бастрикин, ръководител на Следствения комитет на Руската федерация. По думите му камионът, в който е станала експлозията, е преминал през България. Страната ни бе единствената членка на НАТО и ЕС в списъка на държавите, превърнали се в маршрут. Споменати още бяха Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарският край. Взривът бе наречен от президента Владимир Путин терористичен акт. У нас бе разпоредена проверка от МВР и ДАНС. Информацията за “българската следа” във взривяването на Кримския мост бе опровергана от Софийската градска прокуратура. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4953 |28.09.2022 Д-р Пламен Димитров: Нападението срещу Украйна сложи край на руско-германския енергиен романс . 5| 6146 |08.01.2020 Отговорът на Иран: Ракетно нападение срещу американски бази в Ирак . 9| 12617 |31.01.2018 Бившият сив кардинал на Кремъл: КГБ е най-корумпираната държавна организация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads