Реклама / Ads
2| 4774 |11.01.2023 АКТУАЛНО

Потърпевша майка пред Фрог: В детските болници в София няма места още от 31-ви, няма и лекарства в аптеките

.
Марияна Миташева Източник: личен архив
В детските болници няма места още от 31-ви, няма и лекарства в аптеките. Това каза пред ФрогНюз Марияна Миташева, майка на две деца.
 

"Едно от децата ми, което е на годинка, беше диагностицирано с бронхопневмония и се наложи да чака повече от 11 часа навръх Нова година, за да го настанят в болница", каза жената.

 

Оказва се, че още на 31-ви пред спешния център на детската педиатрия в "Пирогов" се е получило огромно струпване от болни деца и техните родители, а местата в болничното заведения били изчерпани.

 

“Дъщеря ми беше диагностицирана с бронхопневмония и трябваше спешно да бъде настанена в болница. В педиатрията в "Пирогов" четири часа ни държаха в неведение. Бях обяснила на лекарката, че сме за хоспитализация, но тя не знам дали изобщо ме е разбрала”. 


“Хората толкова се бяха изнервили, че бяха започнали да крещят и да се карат, имаше и дечица в доста тежко състояние. Впоследствие разбрахме, че сред децата е имало и болни от Хепатит А", споделя Миташева.


"В крайна сметка стана ясно, че чакането ни е било напразно и няма как да ни настанят в тази болница. Оказа се, че не само в Пирогов нямало места, но и във всички други болници. Единствено в Александровска болница успяха да ни настанят, но това се случи след общо 11 часа чакане, сагата ни започна в 11.30 сутринта и завърши в 23.00 часа. Благодаря на екипа, който ни прие и се погрижи за детето, обърнаха ни много внимание и сме много доволни”.


Марияна разказа, че вследствие на бързото и адекватно лечение на лекарите в Александровска болница, момиченцето бъзро започнало да се чувства по-добре. 


Проблемът с лечението на детенцето обаче започнал още преди да се наложи хоспитализация. 


“Вентолинът в аптеките беше изчерпан, антибиотиците, които ни бяха предписали също намерихме много трудно. За да намерим “Вентолин”, се наложи да търсим връзки и познати из аптеките. Просто не знам как да коментирам това, което се случва със здравната ни система", каза Марияна Миташева.

 

"Държавата ни има опция да отвори детско държавно заведение и аз го гледах през прозореца на Александровска болница. В този момент недоумявах защо нашите деца трябва да минават през този ад, а в същото време да има толкова много пустеещи сгради, в центъра на София, които са оставени да се рушат”, допълни тя.

 

Констанца Илиева



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7964 |07.01.2023 Предприемачът Илия Златанов: НАП е най-страшната бухалка в държавата . 7| 6634 |29.11.2022 На протест пред парламента граждани скандират ”Мафията вън!” и ”не” на хартиената бюлетина . 1| 6326 |18.10.2022 Д-р Гълъбова пред Фрог: Дори леките епилептични пристъпи водят до замъгляване, не е редно да се дават книжки . 23| 50650 |14.10.2022 Замесването на България в „тероризъм“ е планирано от ГРУ преди година. Руска шпионка шетала у нас? Очаквайте нов скандал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads