Реклама / Ads
1| 7937 |27.09.2016 АКТУАЛНО

Методи Андреев за Фрог: ВСС е тайно общество

.
Методи Андреев
ВСС увъртат за тайните общества в съдебната система. Самото ВСС е едно тайно общество, щом като не приемат нововъведението в Закона за съдебната власт, а именно магистратите, членовете на ВСС и инспекторите при встъпване в длъжност да декларират членства и дейности в съсловни организации и тайни общества. Това коментира пред Фрог нюз народният представител Методи Андреев.
 

Голяма част от съдебната власт членува в такива тайни общества. За да станат нововъведенията в Закона факт, трябва да има подкрепа и съдействие от страна на кадровия орган на съдебната власт. Щом като ВСС „не знае” що е то тайно общество, означава, че този Закон ще бъде поредният, който няма да бъде изпълняван.

 

Попитан докъде стигна неговата и на Петър Славов и Мартин Димитров инциатива, да се промени Закона за приватизация по повод скандала с Дипломатическия клуб, Андреев обясни: „Все още няма развитие.  Предложили сме Закон за тълкуване на Закона за приватизацията. Той бе четен като дявола Евангелието – можело да се извърши продажба, защото не били упоменати изрично обособените части в приложение №1.

 

Продажбата на Дипломатическия клуб „Бояна“ бе извършена за 8,5 милиона лева, въпреки че той е актив на „АДИС“ ЕООД – дружество, което е включено в забранителния списък за приватизация. В мотивите си тримата депутати уточняват, че от казуса е станало ясно, че според представителите на Агенцията за приватизация фигурирането на дадено дружество в забранителния списък не спира агенцията да се разпорежда свободно и без контрол от страна на Народното събрание с „обособените му части“. "Тоест, че най-апетитните активи на иначе защитените дружества могат да бъдат продадени", поясняват те. Според тях тълкуването на Агенцията за приватизация напълно обезсмисля наличието на забранителен списък.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6533 |27.09.2016 Сумиста се ожали пред Фрог: Журналистите ми рушат имиджа . 3| 5896 |27.09.2016 М. Радева за Фрог: Кампанията е комплот на гърба на избирателя . 1| 6199 |27.09.2016 Арман Бабикян за Фрог: ДПС стои зад Орешарски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads