Реклама / Ads
11| 3858 |16.01.2023 АКТУАЛНО

Нинова след като получи третия мандат: Ще направим всичко, каквото е необходимо в 4 стъпки

.
Корнелия Нинова
”Ще направим всичко, каквото е необходимо. Най-важното е да имаме план. Предвиждаме 4 стъпки - днес ще решим кога свикваме Националния съвет, тази седмица ще е. Ще разговаряме с кои партии да преговаряме в парламента - ще искаме мандат да преговаряме с всички. Третата стъпка е - ще поканим на лидерска среща председателите на другите партии, за да се изясним искаме ли да има правителство”.
 

Това заяви Нинова, след като президентът Румен Радев и връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

 

Лидерът на левицата ще иска мандат от Националния съвет да преговаря с всички партии в Народното събрание за съставянето на правителство.


„Ще поканим всички партии и лидери, да търсим онова, което ни събира – инфлация, цени, доходи, Планът за възстановяваме и усточивост… Има спешни неща, които трябва да свърши, не да се далим“, посочи Корнелия Нинова.


„Четири стъпки предвиждаме. Всички си даваме сметки че първия не успя, втория мандат не успя. Трудно ще е, но трябва да опитаме“, настоя тя.


Първата стъпка е да свикаме Националния съвет на БСП, това ще стане до края на седмицата, каза Нинова.


Втората стъпка е да получим мандат с кои партии да преговаряме. Лично аз се надявам, че мандатът ще е за разговори с всички партии, допълни тя.

По думите ѝ тази седмица ще се свика Националния съвет на червената партия и тогава ще се реши за срещите с останалите партии в парламента.


Третата, най-важна стъпка е свикване на лидерска среща. На нея трябва да се изясни искаме ли да има правителство или се играят игрички и се прехвърля горещия картоф.


Четвъртата, ако се постигне някакво съгласие, започваме разговори за приоритети, програма и състав на правителството, каза Нинова.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 16629 |06.01.2023 Facebook ври в защита на Лена Бориславова след пошлата песен на Трифонов и сценаристите му . 15| 5617 |05.01.2023 Разследване: Русия заобикаля евросанкциите през България . 26| 11117 |05.01.2023 Секс по време на чума. Бум на груповите оргии в Русия след началото на войната . 2| 8446 |05.01.2023 Дела за сексуален тормоз след десетилетия: Нов бизнес или закъсняло възмездие?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads