Реклама / Ads
31| 11282 |03.02.2011 АКТУАЛНО

Оклубяване на елита

.
Новобогаташите на България дават мило и драго да членуват в тайни общества
 
Българинът винаги се е впечатлявал от тайните и загадъчни неща. Съчетани с богатство, тайнствата още повече развихрят въображението му и апетитите му за престиж. Така че мистериозни организации като масони, тамплиери, розенкройцери, йезуити и други, които от древността до наши дни са били част от управляващото и властващо общество, буквално се превръщат в идея фикс на нашенските новобогаташи. В тях те влагат желанието си да постигнат максимален просперитет и същевременно да се отделят по някакъв начин от простолюдието - далеч от любопитните погледи. Тайната и нейното опазване обгръщат с един мистичен ореол материалния им свят, скрит от обикновените човеци. Чувството за уникалност, неуязвимост и дълговечност пък допълнително им вдъхва самочувствието на уникални и недосегаеми. Особено на онези случайно забогатели и издигнали се комплексирани човечета, които подобно на Големанов считат, че над тях е само Бог.

Тайните общества обещават и още нещо – взаимопомощ от страна на другите членове на общността. Нещо твърде важно в несигурния свят на икономически кризи, политически колизии и неясно бъдеще. Да се приобщят към световния образец побързаха да направят една огромна армия от нашенски новобогаташи на прехода. Сред тях попаднаха и жени - нещо не много типично за останалия цивилизован свят. У нас се напълни с тамплиери, тамплиерки и дори с „тъпиерки”, както форумци иронично наричат някои. Повдигна се въпросът и дали трябва да членуват в тайни общества на масоните напр. магистратите, предвид това дали членството не ги обвързва с определени „услужливи” действия спрямо техни събратя по ложа. Тогава Румен Ралчев отговори на нападките, че масонството било просто хоби – една форма на усъвършенстване на човека, и нямало как да влезе в разрез със служебните задължения на магистратите. Ние пък с опита до днес си мислим обаче, че съдейки по съдопроизводството ни, едва ли е така. „Братството” по тайнство също може да оплита в корупционни сделки, при това съвсем покрито за обикновените хора. Съвременните „пазители на тайни” се измъкват от подобни въпроси, като се мотивират с мъгляви оправдания от рода, че днес нещата не са такива, каквито били в древността. Е, така е, но някак си избирателно.



Някога, при встъпването в ордена на тамплиерите например, рицарите приемали монашески обет за послушание, безбрачие и бедност. Днес нито едно от тези условия не е задължително. Между нашенските рицари няма бедни, да не говорим, че повечето от тях са освен „бракувани”, и разведени. Между редовете им има дори бивши агенти на ДС. В тайните общества се допускат и жени Това се позовава на факта, че повечето тайни общества са възникнали на база на християнството и презумпцията, че Дева Мария е основна фигура в християнската религия, днешните тайни общества приемат за свои членове изтъкнати и амбициозни дами, без да се притесняват от женската склонност към приказливост и споделяне. Допуска ги дори една от най-консервативните мистични структури до днес – на билдербергите. Там членува бившата ни посланичка в Швейцария Леа Коен. Навремето дамата нанесе трус в соца, като избяга с женения по онова време ексдиригент на  филхармонията Константин Илиев. След Десети ноември обаче този порицан в морално отношение от комунистите факт изигра ролята на „дисидентско” минало. Коен, разбира се, не заслужава повече коментар. По-важното е, че билделбергите се срещат един път годишно в определени дестинации и при затворени врата. До днес, в разстояние на близо 50 години, не са допуснали да попаднат в обектива на нито един репортер. Обществото им е елитът на световната икономика и политика, а сред основателите са бившият американски държавен секретар Хенри Кисинджър и милиардерът Дейвид Рокфелер.



Ето защо си спечелиха прозвището „тайно световно правителство” От българите единственият, поканен на негова сбирка, е Николай Камов. Говори се, че именно този клуб е инструмент към голямата власт, но що се отнася до кариерата на гореспоменатия, не личи да си успешен, ако само си присъствал на конференция. Виж, според историческия факт, на такава среща попада един малко известен губернатор от Арканзас, който година по-късно става водеща политическа фигура в световен мащаб. Името му е Бил Клинтън. Същото се случва и с Тони Блеър, за когото казват, че е любимец на най-влиятелните членове на билдербергите Сред конспирациите, които буди тайнството на Билдерберг, е тази за създаването на Европейския съюз, а напоследък се говори, че именно зад кулисите на обществото се е родила идеята за изкуствено създаване на световната икономическа криза През 2008 година билдербергите решават да излязат с едно-единствено за цялата им история прес съобщение, в което се посочва, че „единствената активност на Билдерберг е ежегодна конференция”. Поясняват още, че на нея никой не полага подписа си под нищо разисквано там. През 2009 година на вечеря в Брюксел за първи път на масата на членовете, на които стоят две кралици - на Испания и на Холандия, сяда Херман Ван Ромпой. Месеци по-късно той е избран за президент на Европейския съюз. Няма да е пресилено да кажем, че това събитие в огромна степен и без война преобърна света.

Като приобщени към Европа, разбирай не в географско, а в цивилизационно отношение, у нас дори във Велико Търново вече има еврейско и масонско училище. Форумци пишат, че училището се издържа от сделки с оръжие на военния завод „Аркус” за войната в Ирак и от спонсорски пари, идващи от Израел. В училището се изучава иврит. Комуникацията на езика била нужна, защото често го посещавали масони от Израел. Всъщност, ако се вгледаме в списъците на нашенските знаменитости – членове на тайни общества, ще видим, че в тях също има доста евреи – освен споменатата Леа Коен, с еврейски корен са Соломон Паси, Вилхелм Краус, Надежда Михайлова, Стефан Софиянски, Филип Димитров, Венцел Райчев, Емил Кало, Мартин Заимов, Алфред Криспин и много други известни или по-малко известни евреи. За Соломон Паси дори се говори, че е член на Еврейското Гестапо, както наричат ложата „Кармел”, възстановена у нас през 1993 г. Считат я за една от най-злокобните ложи, в нея членуват само евреи и членският внос е доста висок. Официално обаче няма имуществен ценз за влизане в тайните общества. Както и членски внос. За да членуваш при тамплиерите например се кандидатствало само с около 1500 лева, иначе всеки внасял т.нар. „рицарска лепта”, изразяваща се в доброволни парични дарения или благотворителен труд.



Малцина знаят, че кредитната система е откритие на тамплиерите Тяхно дело са травел чековете, записните заповеди и ценните книжа - все неща, за които нямаше как да знаем по времето на соца. В България двата ордена на тамплиерите са регистрирани като сдружения с нестопанска цел. Покрай това обаче се вършат доста стопански дела. Разбира се, има и патриотични. Българският Индиана Джоунс – археологът Николай Овчаров – официалният откривател на Перперикон, не крие, че финансови кръгове от чужбина са „инжектирали” негови проучвания за Четвъртия кръстоносен поход. Настойник на археолога в ордена беше актьорът Андрей Баташов, който бе церемониалмайстор в йерархията. Певецът Орлин Горанов е рицар, а Дим Дуков дълго време беше постулант (послушник). Странно как съчетава религиозността си с членството при тамплиерите. Известно е, че нашенската църква се опъваше да почете мъртвия Баташов. Едновременно масон и тамплиер е и небезизвестният Слави Бинев. Доста авантюристична биография има и лидерът на другия тамплиерски орден - Асен Асенов. С право може да се каже, че той се е занимавал с почти всичко - от концертна дейност, през строителство и търговия с козметика за коса. Твърди се, че тамплиери са също поетите Любомир Левчев и Иван Гранитски, както и още една дама към гореспоменатите – социоложката Таня Буруджиева. Сред популярните фигури в ордена на Асен Асенов са ексдепутатът Христо Смоленов, Христо Михайлов, който е в ръководството на Българската айкидо федерация, както и ексминистър Евгени Чачев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6425 |02.02.2011 Комисията "Кушлев" върна на държавата над 5 млн. лева . 52| 9662 |01.02.2011 На 1 февруари почитаме жертвите на комунизма . 13| 5352 |31.01.2011 До 10 февруари става ясна експертизата на „Тановгейт” . 17| 50726 |30.01.2011 Туитър – най-бързата информационна мрежа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads