Реклама / Ads
26| 5386 |01.01.2016 АКТУАЛНО

Плевнелиев: Да си подредим държавата!

.
Росен Плевнелиев
Нека да подобрим демокрацията и си подредим държавата.Този призив отправи президентът Росен Плевнелиев в новогодишното си обръщение. И уточни, че подобрението ще дойде, когато предприемачите успяват по правилата, а не с връзки, институциите работят с лице към хората и решават техните проблеми, младите видят перспектива и останат.
 

„Да почистим българското море, земя, природа. Да направим нашите градове и села по-модерни и уютни. Да дадем път на можещите и знаещите, на трудолюбивите и добрите, за да се множат делата им”, призова още президентът.

 

Той подчерта, че голямата отговорност на политиците е да отговорят на изгубилите търпение български граждани с решителност, а на недоверието – с морал.

„Вече няма място за отлагане на промените и за половинчати решения нито в българското правосъдие, нито в здравеопазването, образованието или енергетиката. Време е политиците да изпълнят със съдържание думата „реформа“, апелира  държавният глава.

 

Днес никоя държава, дори най-силната, не може да се справи сама с предизвикателствата. Никоя нация не е имунизирана срещу тероризъм, климатични промени, икономическа стагнация, миграционна вълна.  Само заедно можем да подредим света и да го направим по-добро място за живеене. Нашите мечти са тясно свързани с мечтите на милиарди хора на планетата за мир, върховенство на закона и човешко развитие. Очакваме принципите на международния правов ред да се спазват от всички. Искаме международните дела да се решават чрез диалог и сътрудничество, а не чрез сфери на влияние. Трябва и богатите, и бедните, и силните и слабите да усетят прогреса. Природата също трябва да спечели, за да ни има утре.

 

Трябва да гледаме напред, да се отворим към бъдещето. Технологиите, науката, интернет, човешката мобилност са само в началото на бурното си развитие. Те ще променят света и начина, по който пътуваме, работим, учим, живеем. В бъдеще можем да успеем само чрез добро образование и международно сътрудничество, а не чрез изолация, популизъм и национализъм. Трябват ни не силни хора, а силни институции. Демократичните институции, служещи на хората, са символ на успешната държава. Нашата демокрация не е перфектна, тя невинаги функционира добре.


Пожелавам на всички българи, където и да са те по света, здраве и щастие, мъдрост и увереност в мислите и в делата. Нека в домовете ни има мир, любов и благоденствие.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7129 |31.12.2015 Шефът на БЕХ: Доставките на Овергаз са спрени до 10 януари . 18| 5324 |30.12.2015 Р. Кънев: Няма да правим бързи крачки за дясна алтернатива на ГЕРБ . 4| 6179 |30.12.2015 Пирогов: Метилов спирт с оцветители убил мъжете в Якоруда . 7| 9545 |29.12.2015 ММА боецът Сюрен окървави сина на депутата от БСП Г. Търновалийски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads