Реклама / Ads
17| 10833 |13.01.2015 АКТУАЛНО

Посланик Л. Шопов за Фрог: Отношенията ГЕРБ - ДПС – мираж върху подвижни пясъци

.
Любомир Шопов
Отношенията между ГЕРБ и ДПС в Народното събрание ми приличат на мираж върху подвижни пясъци в пустинята.Може да приеме най-неочаквани форми. БСП е импотентна и продажна спрямо ДПС. Така коментира вижданията си за контактите между основните партии в парламента през 2015 г. дипломатът Любомир Шопов.
 
Повече ме интересува поведението на ГЕРБ. Ще се възползва ли вече помъдрелият Бойко Борисов от шанса, заедно с други партии в парламента да намери формулата за единение на българската нация, за извеждане на българския държавен интерес като единствено  значим? , задава си въпрос той.
На БСП не разчитам - върхушката в тази партия доказа, че е импотентна и продажна спрямо ДПС и  в крайна сметка спрямо народа и държавата. Станишев и Пирински, вместо да се крият зад брюкселските дантели да се върнат в България и да понесат позора и да се борят за каузата, ако са мъже, категоричен е посланикът.

А "патриотите"? Ще си играят на политика или ще хващат бика за рогата ? Факторът време е гилотина за тях. Георги Първанов дълги години беше любимец на "либералите". Реформаторския блок се е обвързал с друга турска партия - на Касим Дал. Преди време ОДС не направи коалиция с него, защото искаше турски език за втори официален. Съгласили ли са  с него новите му приятели? Използват ли заедно турски пари за политически и други цели?, анализира и пита Шопов.

Много въпроси, но най-вече националният чакат своето решение. Щом партиите в Народното събрание са до една български - нека започнат да работят не за себе си, а за България. В противен случай не ни чака нищо добро. Събитията във Франция, Белгия, Холандия, Германия , Ислямската държава и новата "Студена война" са последни предупреждения, че времето за "игрички" свърши, категоричен е дипломатът.

А ДПС не е нито проруска, нито проатлантическа партия. ДПС е антибългарска партия-партия на интереса. Преди време в Москва се чества 70 годишнината на МГИМО. Лично  Владимир Путин приветства стотиците випускници на института, дошли от цял свят. Сред тях и малката групичка бъ лгари. За ДПС не стана дума, каза накрая посланик Шопов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6500 |07.01.2015 Българи в Париж пред Фрог: Терористите крещели на френски, че са от Ал-Кайда . 14| 11439 |06.01.2015 Б. Цветков пред Фрог: Корумпиран зам.-кмет става експерт в комисия в НС . 23| 9923 |06.01.2015 Адв. Хаджигенов пред Фрог: Безпрецедентен грабеж е вземането на картините от КТБ . 11| 7479 |05.01.2015 Политолог пред Фрог: Санира се, за да се забравят дълговете и тока

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads