Реклама / Ads
32| 7212 |06.05.2020 АКТУАЛНО

Президентът Радев: В модернизацията на армията няма място за угодни сделки и сметки за политическо оцеляване

.
Румен Радев
С единството на меч, дух и слово България устояваше на бурите и се възраждаше неведнъж през своята многовековна история.
 

Това каза президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев в приветствието си по случай Деня на храбростта и празник на Българската армия - 6 май, което отправи от Гербовата зала на "Дондуков" 2.

 

И в най-тежки времена българският войник винаги е бил последната и самоотвержена преграда в защита на отечеството, допълни президентът.

 

“Извоювала бляскави победи, Българската армия посвети поколения в родолюбие и всеотдайност", каза още той.

 

“Живеем във все по-неспокоен свят, в който сигурността и суверенитетът ще чертаят бъдещето на нацията. След десетилетия на експерименти, на съкращения и недоимък Българската армия пое по дългоочаквания път на модернизация, по този път обаче няма място за угодни сделки и сметки за политическо оцеляване, добави президентът и заяви, че съвременно въоръжение ни е крайно необходимо, но то трябва да се придобива при рационални и ясни критерии и процедури, при единен подход към видовете Въоръжени сили, допълни президентът.

 

“Съвременното въоръжение е крайно необходимо, но трябва да се придобива при рационални и ясни критерии и процедури, при единен подход към видовете въоръжени сили. Затова решенията за националната сигурност не бива да се оставят единствено в ръцете на политиците. Модернизацията е скъп, сложен и всеобхватен процес, но в същината му стой винаги човекът“, подчерта още Радев.

 

Върховният главнокомандващ подчерта, че модернизацията е скъп, сложен и всеобхватен процес, но в същината му стои винаги човекът - неговата професионална подготовка, кадрово развитие и социален статус. Съвременните отбранителни способности са немислими без войниците, сержантите и офицерите, носещи завета за обединена, силна и благоденстваща България, каза президентът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 6691 |31.03.2020 Президентът Радев: Премиерът да се смири, война не се печели с ограничения, глоби, насаждане на страх . 15| 14082 |09.11.2019 Екатерина Баксанова, ИПИ: Да (не) назначиш главен прокурор, президентът можеше да сезира КС . 17| 15489 |10.09.2019 Грандиозен шпионски скандал! Сътрудник на Путин - агент на ЦРУ, президентът уволни 30 генерали . 5| 7181 |12.03.2019 Проф. Вучева: Единствено президентът има право да опрощава задължения към държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads