Реклама / Ads
15| 6768 |20.09.2021 АКТУАЛНО

Проф. Витанов: Народът, политиците и журналиститте бяха излъгани за COVID 19

.
Николай Витанов
”Народът, политиците и вие журналиститте бяхте излъгани. Няма да кажа думата измамени. Бяхте излъгани от хора, които твърдяха, че този коронавирус е безопасен. Видите ли, нищо няма да стане. Ето, загубихме 20 000 човека.
 

Това е повече от половината ни армия. Все едно, че сме загубили война. Когато се загуби война, обикновено се разследват причините за тая работа". Така математикът на бившия Национален оперативен щаб за борба с коронавируса проф. Николай Витанов анализира ситуацията с болестта у нас.


"Какъв е механизмът, по който тази лъжа подейсва. Имате 25 процента, които ще вземат предвид препоръките, 25 процента, които няма да се вслушат в тях, и 50 процента, които са според зависи. Миналата година от апримл месец започва изпълването на главите на тези 25 процента, които няма да следват препоръките, с идеята, че вирусът е безопасен, че изобщо няма такъв вирус, че е конспиративна теория. Това нещо не беше предотвратено и ето ги днес тези 25 процента, които са убедени, че такъв вирус няма. НОЩ не е излъгал никого. Аз казах, че вирусът си има помагачи, когато броят беше 40 починали. Помните интервюто на ген. Мутафчийски при г-жа Бенатова, след което вселената бе оревана, тогава броят на починалите беше 144. Помагачите са тези, които твърдяха, че вирус няма", коментира още той.

 


Той направи и своята прогноза как ще се развива заразата през следващите месеци: Вариант едно – имаме мерки и числото на заразените трябва да пада надолу. Но има и фактори, които вдигат заразата нагоре – увеличава се броят на местата с голяма концентрация на хора. Ако мерките се спазват, ще има вторичен пик, но може да бъде по-малък от първия пик и вероятно ще го наблюдаваме през октомври. Вариант три – е пак да има спад и да има класически вторичен пик. Най-лошият вариант е застъпване на първичния и вторичен пик. В този сценарий случаите на заразени ще са – няма да коментирам точния брой , освен базовото репродуктивно число - ще е не много по-високо от 1.54., но това е така защото тръгваме от високо базово число и предполагам, че то ще достигне до 2.20.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 11566 |22.08.2021 Проф. Александър Маринов: Възможността за правителство с третия мандат е теоретична . 35| 16187 |04.07.2021 Проф. Стив Ханке: Българската правосъдна система е истински виц, стойте далеч от еврото . 18| 14272 |01.07.2021 Проф. Людмил Георгиев: Ще има неподозирано изненадващи резултати на изборите . 27| 25788 |12.06.2021 Арабски шейх ли е проф. Спасов ”Правителствения” или ”Да”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads