Реклама / Ads
13| 5683 |09.06.2016 АКТУАЛНО

Ризински за Фрог: Растат молбите за бг гражданство, хората не вярват в Македония

.
Мирослав Ризински
Министър Захариева пое ангажимент в най-кратък срок да бъдат преразгледани преписките, за които бяха посочени конкретни примери за нарушения от страна на дирекция „Българско гражданство”, заяви за Фрогнюз македонският българин и дисидент Мирослав Ризински, който е и учредител на БККС. Днес от БККС отново ще имат среща, този път със зам.-министъра на правосъдието, за да се обсъдят детайлите.
 
Изразена бе и пълна подкрепа относно използваният от БККС научно експертен подход за удостоверяване на български произход чрез статистиката на Васил Кънчов за етническият състав на населението в Македония, призната от международната Карнегиева анкетна комисия, както и данните на секретаря на Българската екзархия Димитър Мишев. Тези статистики са най-достоверни, те реално показват българския произход, според мен, каза Ризински.

Беше прието предложението на представителите на БККС да се поддържа постоянен контакт между служителите на Министерството на правосъдието, ангажирани в процеса за придобиване на българско гражданство, и организациите, с цел съгласуване на позициите и недопускане на незаконосъобразни откази в бъдеще, разказа той.

Желаещите да получат българско гражданство в Македония се увеличават. Когато попиташ такива хора - защо искат да получат българско гражданство, те отговарят "за зор-заман", това означава, че те не вярват в бъдещето на Македония и по този начин искат да осигурят друго бъдеще за себе си и семейството си. Един от конкретните примери в полза на това твърдение е бивш върховен съдия, който е поискал гражданство за себе си и за цялото си семейство. Това не се прави, защото като българин можеш да пътуваш навсякъде из Европа. Просто хората не виждат за себе си бъдеще в Македония, те не вярват в тази държава. Спадът се вижда - и икономически, и политически. Колкото повече се задълбочава политическата криза в Македония, толкова повече растат молбите за гражданство, коментира Ризински.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 16218 |09.06.2016 Само във Фрог: Арестуваха сина на Туцо от „Килърите” за стрелбата в Слънчев бряг . 1| 4876 |09.06.2016 Само във Фрог: 159 СРС-та за шпионаж са използвани през 2015 г. . 33| 15068 |09.06.2016 Само във Фрог: Новият сондаж на Чирен провален, за брак!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads