Реклама / Ads
3| 5012 |25.01.2017 АКТУАЛНО

Ще има режим на тока? Нов рунд БСП-ГЕРБ

.
Ние сме длъжни да покажем истинската картина на състоянието в сектор „Енергетика”, за да стане ясно какви са бомбите и мините, които се залагат пред служебния кабинет, това заяви депутатът от БСП Жельо Бойчев. Тревожността и тревогата при хората от БСП са диагноза, контрира Делян Добрев от ГЕРБ.
 
Бойчев отново цитира пред bTV писмото от Електроенергийния системен оператор, в което се казва, че българската електроенергийна система е в състояние на тревога. По думите му е редно да се каже, че електроснабдяването на българското население е  поставено под риск.

„В България се реализира търговски внос на електроенергия в рамките на 175 мегаватчаса, които покриват недостига на електроенергия в страната въпреки активирането на всички производствени мощности в страната”, отбеляза Бойчев.

Последно сме внесли електроенергия от Турция, посочи Бойчев. Защо България от лидер в региона се превърна в държава, която внася електроенергия, попита той.

Тревожността и тревогата при хората от БСП са диагноза. От БСП не спират да лъжат. Явно там не могат да боравят с интернет. Не спират да повтарят, че всички мощности са активирани и натоварени до краен предел, а това не е вярно. Имаме достатъчно резерв. Това пък каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Той отговори на колегата си от БСП Жельо Бойчев, който отново заяви, че в страната има недостиг на електроенергия, внасяме такава и ще има режим на тока.

Пресконференцията на БСП вчера беше с предизборна цел. Не внасяме електроенергия от чужбина. Аварийната помощ от нашите съседни страни е нещо нормално. Тя задоволява търсенето в страната за 15 минути. Вчера са видели, че има аварийна помощ от 200 мегавата, които са достатъчни за 1 минута, и твърдят, че има внос. Аварийната помощ се ползва за по-добро управление на системата. Миналата седмица имаше намаляване на запасите от въглища в Мини "Марица", но от тази седмица нещата се нормализират. Да бяха казали тези неща миналата седмица можеше да има някаква истина в думите им. Сега от БСП са след дъжд качулка. Те четат информацията, както дяволът евангелието. Всичко може да се случи. Миналата седмица два блока от ТЕЦ "Марица-Изток" 2 бяха аварирали. Всичко се случва, но и тогава не внасяхме ток, разкри Добрев.

Не мога да коментирам имената на министрите в служебния кабинет, защото те не са оповестени официално. В енергетиката не сме заложили никакви бомби. Напротив. Последните две години ние сме сапьори и обезвреждаме бомбите заложени от кабинета "Орешарски", категоричен беше той.

по същите теми и  със същите аргументи  по друга телевизия спореха депутатите Таско Ерменков от БСП и Валентин Николов от ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4234 |07.07.2015 Гришо се разделя с треньора си . 0| 3906 |12.05.2015 Гришо започна с победа в Рим . 0| 4670 |08.05.2015 Гришо падна от Надал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads