Реклама / Ads
24| 7919 |28.02.2015 АКТУАЛНО

Вижте версиите за убийството на Немцов

.
Източник: архив
Две са основните версии за убийството на руския политик Борис Немцов, по които работят следователите. Според първата е възможно килърите да мъстят за аборт, направен от неговата любовница, а според втората убийството му вероятно е свързано с пари, които загиналият политик е получавал от чуждестранни спонсори.
 
Според данни на полицията любовницата му Анна Дурицкая скоро е летяла от Москва до Швейцария, за да направи аборт. Родителите на модела са били твърдо против връзката на дъщеря им с руския политик. Немцов и Дурицкая са започнали своята връзка преди три години, като са живеели в Киев и Москва, съобщава Life News.ru.

Втората версия е, че мотивът за убийството може да е свързан с пари, които загиналият политик е получавал от чуждестранни спонсори. В квартирата на Борис Немцов в момента се извършват обиски, а следователите изземват материали, които могат да помогнат да се установи мотивът за престъплението.

Сред версиите били и политически мотиви, съобщава „Интерфакс". Полицията издирва убийците.

След снощния разстрел руският президент Владимир Путин разпореди да се сформира комисия, който да разследва убийството. Комисията разследва и дали убийството не е опит да се дестабилизира политическата обстановка.

Разследващите проверяват и дали не се касае за атака от радикални ислямисти, тъй като има информация, че Немцов е заплашван във връзка с позицията му, осъждаща разстрела в парижката редакция на „Шарли Ебдо".

Не се изключват и версиите, свързани със събитията в Украйна, с икономическата дейност на политика, както и с битови и лични проблеми. Според следствието престъплението е много внимателно планирано, като „килърите" знаели маршрута на политика.

„Застрелян 4 пъти – по един куршум за всяко от децата, които оставя“, написа в Туитър, минути след съобщението за убийството на Немцов в Москва, опозиционният лидер и бивш световен шампион по шахмат Гари Каспаров. По ирония на съдбата Борис Немцов не е искал още една революция, пише Каспаров.

Аз бях по-радикален. И постоянно му казвах: Безсмислено е да правим избори, режимът няма да се промени по този начин. Мащабът на Борис вече не беше удобен на Русия. Той винаги вярваше, че може да промени страната отвътре и без насилие. Но от 2012 година насам аз не бях съгласен с него, споделя Каспаров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 9369 |23.11.2014 Любо Пенев "помля" Изпълкома на БФС - вижте за какво става въпрос . 18| 8009 |04.11.2014 Лидия или самоубийството като епизод от VIP-Brother . 6| 6731 |19.10.2014 Обвинен за "убийството" на Пеевски ще съди държавата и него . 14| 5989 |23.09.2014 Апелативният съд: Няма заговор за убийството на Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads