Реклама / Ads
3| 6064 |21.11.2018 АКТУАЛНО

Вицепремиер в защита на дивите свине

.
Марияна Николовае (вляво) е в управителния съвет на Български ловен женски клуб „Бендида“. Източник: bendida-club.com
Хобито на новия ни вицепремиер Марияна Николова дава яснота до колко реални са били намеренията да бъдат извадени на площада срещу майките на деца с увреждания контрапротестиращи, които да подкрепят Валери Симеонов. На фона на протестираща България ако се питате какъв е арсеналът на Николова, ще ви отговорим – ловна пушка.
 

Парламентът днес гласува  Марияна Николова да заеме поста вицепремиер, на мястото на подалия оставка Валери Симонов. Какво и къде е учила Николова вече всички са прочели, но какво е хобито й е малко известно.


Някои детайли от биографията на новия ни вицепремиер  дават яснота до колко реални са били всъщност заплахите, че ще бъдат извадени на площада срещу майките на деца с увреждания контрапротестиращи, които да подкрепят оставането на поста на Валери Симеонов.  Ако си спомняте тогава Симеонов призова да не се прави контрапротест в негова защита. Отчитайки днес хобито на  Марияна Николова  - ловът, си даваме сметка, че на вицепремиерския стол вече имаме жена с пушка в ръце и солидни контакти в ловните дружинки в България. 

 

Справка в публичните регистри показа, че г-жа Николова е в управителния съвет на Български ловен женски клуб „Бендида“.  Образът на жената ловец  присъства във всички митологии, като Бендида е тракийският еквивалент на гръцката Артемида и римската Диана.  За разлика от нейните аналогии само Бендида носи шапка от лисича кожа, а в митовете и легендите лисицата е считана за най-хитрия ловец или най-хитрото животно, което може да избегне всички клопки и мрежи.

 


.
Успешен улов на фазани.
 

От сайта на женското ловно сдружение научаваме, че през април 2015 година, на проведената 62 Генерална асамблея на Световния съвет по лова и опазване на дивеча (CIC) състояла се в Правец за цялостна организация на конгреса са присъдени медали от тогавашния президент на CIC г-н Бернар Лозе. Златно отличие получава г-н Иван Петков - Председател на НЛРС-СЛРБ, а сребърно Марияна Николова от състава на българската делегация на CIC, която също така е член на УС на БЛЖК Бендида.

Снимката е от събитието, публикувана е в сайта на сдружението.

 

.

 

Разбира се това е много престижно отличие, но само два месеца по-късно, през юни 2015 година стотици ловци са на митинг пред парламента. С освирквания и викове „Оставка” и „Мафия” ловци и рибари искат оставката на  зам.-министъра на земеделието и храните Георги Костов на протест пред парламента.  Причината за недоволството сред гилдията тогава е, че ловците искат изцяло нов закон за лова и опазването на дивеча. Според тях направените промени на закона не са достатъчни, за да се спре с порочните практики на частните ловни стопанства.  Организатор на митинга е Съюзът на ловците и риболовците в България. По техни данни близо 5 000 души от цялата страна са на жълтите павета до парламента.

 

 „Председателят на женски клуб „Бендида" Соня Андонова поиска свобода за дивата свиня в българската гора, а колегата й от д-р Георги Хаджиламбрев от ловно-рибарско сдружение „Асеновград" обеща, че ловците в България ще направят партия и ще влязат в парламента“, пише тогава Дарик.  И публикува видео от шествието пред Народното събрание. 

 

 

Български ловен женски клуб „Бендида“  има изключително активна и амбициозна палитра от дейности, които може да се прочетат както от устава на сдружението, така и от профила им като организация с нестопанска цел.  

 

Сдружението е регистрирано с „Дейност на други организации с нестопанска цел, некласифицирани другаде“, т.е. не е нито религиозна, нито политическа организация.

Към 2016 година има следното разпределение на финансирането си:  приходи от членски внос – 80%; дарения и спонсорство, включително субсидии от държавния бюджет – 10 %  и такси за услуги с непазарен характер – 10 %.  Според устава източниците на средства са: членски внос, стопанската дейност, предвидена в устава, дарения и спонсорство, международни фондове и програми и други.  

 

Не  открихме публикувани финансови отчети  на организацията. Но се надяваме да няма какъвто и да било конфликт на интереси с финансиране от държавния бюджет на организация, в чиито управителен съвет е Марияна Николова. Защото това вече би срутило конструкцията, за която се тревожеше министър - председателят.

 

Благовеста Фармаконова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 7565 |16.11.2018 След ходене по мъките вицепремиерът Валери Сименов подаде оставка /Обновена/ . 5| 11527 |19.10.2018 На протест в понеделник майките ще поискат оставката на вицепремиера Симеонов . 3| 5939 |25.09.2018 Алице Хоракова, говорител на ЧЕЗ: България нарушава принципите за защита на инвестициите . 0| 4520 |08.08.2018 ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ осъществява уникален проект за защита живота на птиците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads