Реклама / Ads
5| 3576 |26.04.2023 АКТУАЛНО

ПП-ДБ внасят нов сигнал в прокуратурата за спасение на Пловдивския панаир

.
ПП-ДБ ще внесат нов сигнал до прокуратурата за скрита приватизация на Пловдивския панаир от бизнесмена Георги Гергов. Причината е, че кметът на Пловдив и екипът на общината в града са пропуснали срока да обжалват решението, с което Гергов на практика придобива изложбената площ, която е една от най-старите в Европа. Според коалицията това е проява на безстопанственост.
 

Освен сигнал до прокуратурата, ПП-ДБ ще настояват министъра на културата да ускори процедурата за обяваване на Пловдивския панаир за недвижима културна ценност от национално значение, което да спре евентуално застрояване на територията му, за каквото има сериозни подозрения, обясни Никола Минчев.

 

Варненските депутати Даниел Лорер и Стела Николова подчертаха, че бездействието на варненския кмет Иван Портних също има отношение към въпроса. Те припомниха ситуацията с прехвърлянето на акциите на държавата в панаира на община Варна, за да се реши с тяхната замяна проблема с Дупката в центъра на града, която е собственост на Гергов. От 2017-а обаче Портних не изпълнява решението на Общински съвет - Варна.


Николова разказа, че е сезирала Окръжната прокуратура във Варна по случая, но е получила отговор, че решението на съвета било по-скоро пожелателно и Портних не бил задължен да го изпълни. “Много институции работиха в интерес на г-н Гергов”, коментира тя.

 

На пресконференцията в Народното събрание отношение взе и пловдивския депутат Манол Пейков. Той коментира, че Гергов сам се нарича “уличен боец”. Преди години стойността на Пловдивския панаир беше 400 млн., сега е повече от милиард, заяви той. По думите на Пейков Гергов го е придобил с различно ходове на 100 пъти по-ниска цена. “Панаирът трябва да бъде спасен”, натърти депутатът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6876 |23.04.2023 Любомир Аламанов: Борисов играе покер без силна ръка, за да излъже ПП-ДБ . 9| 6136 |03.04.2023 В София гласовете за ГЕРБ са почти наполовина по-малко от тези на ПП-ДБ . 4| 16434 |13.11.2022 В сигнал до МВР, ДАНС и Президента: Областният на Хасково Минко Ангелов покровителства топканал за контрабанда на парфюми . 32| 36090 |25.12.2021 ДПС праща сигнал до Европейския съд срещу Бойко Рашков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads