Реклама / Ads
2| 6428 |30.12.2017 МИСТЕРИИ

US-армията започва да приема транссексуални новобранци за ЧНГ-2018

.
Това беше постановено от федералните съдилища, след като правителството на президента Доналд Тръмп реши да не обжалва постановленията, блокирали забраната му за приемане на транссексуални в армията, предаде Ройтерс.
 
Две федерални апелативни съдилища в САЩ отхвърлиха миналата седмица искането на правителството за задържане на изпълнението на разпорежданията на съдилища от по-ниска инстанция, изискващи армията за започне да приема транссексуални от 1 януари.

Служител от правосъдното министерство каза, че правителството няма да оспорва тези решения.

"Министерството на отбраната обяви, че ще публикува независимо проучване на тези въпроси в идните седмици. Затова вместо да оспорва това временно обжалване преди да стане това, правителството реши да изчака проучването на министерството на отбраната и междувременно ще продължи да защитава законната власт на президента в окръжния съд", заяви той.

През септември Пентагонът каза, че е създал комисия от висши служители, която да проучи как да се приложи директива на Тръмп за забрана на служенето на транссексуални в армията.

Министерството на отбраната трябва до 21 февруари да представи план на президента.

Адвокати на транссексуални, които служат в армията, и такива, които искат да бъдат приети, казаха, че са очаквали правителството да обжалва решенията пред Върховния съд, в който консерваторите имат мнозинство, но са се надявали това да не стане.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4369 |24.12.2017 Европа приема още 10 000 бежанци от Либия . 1| 3938 |22.12.2017 Махмуд Абас: Палестинците няма повече да приемат мирни планове на Вашингтон . 0| 3907 |21.12.2017 Столичният общински съвет приема окончателно мерките за чистота на въздуха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads