Реклама / Ads
2| 5303 |12.02.2017 МИСТЕРИИ

Кунева скочи на Борисов: Образованието не беше приоритет на ГЕРБ

.
Меглена Кунева
Програмата за образование не е спряна, няма спиране на никакви пари, няма и замразяване на средства. Това каза бившият министър Меглена Кунева за отговорността и опасността да бъдат спрени европарите за образование.
 

Има предварителен одит, предварителна проверка, която се прави за всички нови програми. Това цели да се установят потенциалните рискове и слабости в управлението на програмата. Това е стандартна практика за новите програми, защото при тях е нормално да има трудности и въпроси за по-ефективното управление. Не е коректно да се говори за спиране на средства. В България има срок и в разговора с Европейската комисия, и в писмата, които се разменят, е споменат този срок, в който следва да се представят нашите аргументи за предприетите действия по бележките на европейските одитори. Това е изключително важно и изключително полезно за нас.

 

Кунева отправи упрек към бившия премиер Бойко Борисов и партия ГЕРБ, че образованието не е било приоритет по време на мандата им, а сега поставят темата само заради предизборната кампания:

 

Борисов трябва да отговаря, защо през 2009 година завари бюджета на образованието с 4,1 процента от БВП и го свали до 3,5. Това беше неговият самостоятелен мандат. Защо не застана до мен, когато аз поисках скромното 10-процентно увеличение на заплатите на учителите, защо се сети сега да говори за образование. Господин премиерът не беше на учителския събор, за да може там, за да даде обещание за 50 процента увеличение на учителските заплати. Бяха 12 хиляди души учители.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5015 |31.07.2016 Американец скочи от 7,6 км без парашут . 8| 9640 |14.07.2016 Нинова с ултиматум към Борисов: Давам ви 48 часа да обявите кандидата си за президент! . 44| 11352 |30.03.2014 Ученичка на Кашпировски: Станишев-воин на Чингиз хан, Кунева-наложница в харем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads