Реклама / Ads
13| 6955 |24.05.2011 НАРОДЕН ГЛАС

Ако нямаме култура, за какво воюваме?

.
Тази фраза е произнесена в жестоката зима на 1941 г. в Английският парламент, когато въобще съществуването на Англия е проблематично под непрекъснатите бомбардировки и до голяма степен унищожени от германските подводници спасителни конвои от САЩ.
 
Англия е в предсмъртна агония, но тези мислещи хора се солидаризарат около тази обединителна фраза и НЕ НАМАЛЯВАТ БЮДЖЕТА ЗА КУЛТУРА !!!

Алоооооооооооо, управляващите ни хора, онези с ръкавелите, прислужниците на Световната банка и МВФ, вие на кого служите? След формулировките ви "ще дадем средства, ако имаме възможност..." какво, ако не проклятия и ругатни очаквате? Великата Българска нация ще оцелее НЕ със спазване на бюджетен дефицит, НЕ със замразяване на заплати и пенсии, НЕ със всячески "законно" поощряван бандитският грабеж вече 22 г. на България, А благодарение на своята КУЛТУРА, ОБРАЗОВАНИЕ и НАУКА!!!

Много се радвам, че това, което винаги съм усещал, полека-лека излиза на бял свят. Става дума за Азбуката ни. Все повече учени чрез своите изследвания се обединяват около тезата, че е нелогично тя да се измисли ей така, от нищото. Българското племе има 6000 годишна история, а не 1300! Това са думи на директора на музея в Тел Авив. Нашата Българска азбука е еволюирала хилядолетия от простото руническо писмо, докато Св.Кирил осмисля нещо, което вече е изкристализирало.

Как си представяте, че без писменост се управляват държави като великата Волжка България без писменост? А нашите Българии са десетина, тепърва се откриват все нови и нови в древността... Така че като славим по един-единствен уникален за света начин делото на Св.Св.Кирил и Методий, нека ни е ясно,че те са създали СВЕТОВНА ЛЕГИТИМНОСТ на Българската азбука и са я предали чрез своите ученици на другите славянски народи. Така че, нека първо честваме БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА, пък после факта, че тя е станала и славянска!

Аналогично вървят и проучванията за християнизацията ни. Все по-ясно става, че българите много преди покръстването в болшинството си са били християни. А ролята на Цар Борис-Покръстителя е била да институционализира тази народна вяра. А това че го е направил, изколвайки 54 болярски рода до крак, по скоро ражда съществуващото и до днес отчуждение от религията, премесено с древните ни тангристки вярвания и народни суеверия.

Честит празник, най-българския от българските!

Камен Шипков, човек на Духа
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6077 |23.05.2011 Време е да ни хване срам . 13| 7233 |09.05.2011 НДКак сте? . 173| 52131 |02.05.2011 Евтините жени на София . 44| 10523 |22.04.2011 Съседи ръфат България до ден-днешен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads