Реклама / Ads
5| 15748 |02.11.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Асен Йорданов: Непубликуваните записи от ”Яневагейт” са шокиращи

.
Асен Йорданов
Не всички записи от ”Яневагейт” са публикувани и моите съмнения са, че изявлението на адвокат Момчил Мондешки във вестник ”Труд” е резултат на паника от все още непубликувани части от тези разговори. Това предположение изрази пред ”Хоризонт” Асен Йорданов от сайта ”Биволъ”, оповестил досега известните разговори, които станаха причина за скандала ”Яневагейт”, разтърсил преди месеци съдебната система.
 
Йорданов определи все още непубликуваните записи като шокиращи: И ако действително адвокат Мондешки и Владимира Янева, и Ченалова са си ги измисляли тези неща, това е просто зловещо. Не мога да допусна, че засегнатите лица биха оставили тези клевети и злепоставяния без реакция.

Йорданов призна, че се чувства удовлетворен от интервюто с адвокат Мондешки, защото по думите му, основното съмнение отпада: Потвърждава се, че записите на Владимира Янева и Румяна Ченалова не са манипулирани, не са монтирани, не са продукт на виртуална технология, а отразяват действително проведени във времето разговори. Тук пада основната пречка, която дава основание на прокуратурата и на следствието да преустановят по същество проверката върху този скандал със записите между магистратите.

Адвокат Мондешки прави изявленията си повече от година след излизането на записите и това е много интересно - защо мълчи, при положение че е бил в група, провела подготовка за извършване на престъпление, отбеляза още Асен Йорданов.

Журналистът вижда връзка между изявление на премиера Бойко Борисов отпреди няколко дни и днешните разкрития на Мондешки, което на практика потвърждава казаното от премиера: Че те са се събирали тримата, като актьори, включвали са записващо устройство и са създавали компромати, меко казано негативни, с които иронват престижа, клеветят или набеждават в извършване на престъпление високопоставени лица от политическата и съдебната система.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4453 |26.03.2024 Бойко Рашков: Нотариуса има шапка - и в прокуратурата, и в МВР. Капа ли е, капо ди тути ли е, какво е?" . 8| 3338 |26.03.2024 Гого Лозанов: Отпадането на ПП-ДБ от властта ще доведе до разпадане на либералната демокрация . 10| 3721 |23.03.2024 Съдия Дишева: Сарафов може да бъде заменен толкова светкавично, колкото Гешев . 2| 11654 |22.03.2024 Адв. Величков: Ако не извършителите, можеха да разкрият поръчителите на убийството на Нотариуса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads