Реклама / Ads
0| 22176 |16.03.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Атлантици: Радев няма място на срещата на върха на НАТО на 24 март, Петков да води делегацията ни

.
На 24 март 2022 г. в Брюксел ще се проведе извънредна среща на върха на държавните и правителствени ръководители на държавите от НАТО. На тази среща ще бъдат взети изключително важни решения за защитата на Алианса пред лицето на руската агресия. България трябва да покаже силно и решително лидерство в интерес на своята и на съюзната политика за сигурност и отбрана.
 

Лидерство, което носи своята отговорност за тази политика пред българските избиратели, в строго съответствие с буквата и с духа на Конституцията на Република България!

 

Това пише в позиция на Атлантическия съвет. Вижте още какво се казва там:


Това лидерство в парламентарната ни Република България, е задължение и отговорност на министър-председателя. Еднозначно и безспорно! И особено в момент, когато се взимат критични решения за непосредствената сигурност и отбраната на България днес и в този момент, пред лицето на агресор, който заплашва света с ядрена война, а не в някакво неясно и неопределено бъдеще и в спокойна и несмущавана международна среда.


Затова призоваваме министър-председателят Кирил Петков, като глава на изпълнителната власт, да поеме своята конституционна отговорност в този тежък за България и за Европа момент, като лично ръководи българската делегация.


Ние настояваме и очакваме България да поиска значително разполагане на войски и сили на Алианса на наша територия, с които всяка възможна руска агресия да бъде ефективно възпирана, като същевременно и Алиансът като цяло, и България в частност увеличи спешно и значително военната помощ за Украйна.


Румен Радев няма място на тази среща на върха!


Съгласно българската конституция президента е Върховен главнокомандващ и не е част от изпълнителната власт, нито носи отговорност за политиката, провеждана от изпълнителната власт; на срещата на върха на НАТО решенията се обсъждат и вземат от главите на изпълнителната власт на държавите-членки. Време е да стане ясно на всеки български гражданин кой има правото и кой носи отговорността за решенията за българската национална сигурност и отбрана.


Ако министър-председателят абдикира от своето задължение, това няма да прехвърли неговата отговорност към президента Радев, чийто афинитет и недвусмислени „услуги“ към агресора Русия са известни на всичките ни съюзници. Радев няма да се поколебае, в интерес на краткосрочните си тясно-политически планове и зависимости, да опита да блокира важни съюзнически решения за укрепване на възпиращия и отбранителния потенциал на НАТО в източна Европа, а със сигурност и да блокира всяка по-решителна и смислена военна помощ за Украйна.


Вярваме, че министър-председателят Кирил Петков няма да се поколебае да постави България откъм правилната страна на Историята!


Защото вярваме, че все пак има морал в политиката.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 16922 |08.03.2022 Арман Бабикян: Ако спрат газта, ще има пот и сълзи, но ще изтърпим, за да няма кръв . 0| 27705 |07.03.2022 Финансистът Евгени Кънев: Русия фалира, няма ресурс! Войната свършва до края на март . 2| 6789 |24.02.2022 Ген. Атанас Запрянов: НАТО няма да се намеси във войната . 7| 13975 |08.02.2022 Адв. Хаджигенов: Докато Кирил Петков приема Гешев в кабинета си, няма да се махне

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads