Реклама / Ads
13| 9655 |23.06.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Богдан Милчев: 60 души загинаха от изборите досега, политическата класа нехае

.
Богдан Милчев
Трябва да сме честни и да кажем, че този проблем е системен. Това лято минахме границата на всичко нормално. Правим една и съща грешка. Отговорността е на политическата класа. Това каза по БТВ Богдан Милчев, председател на Института по пътна безопасност.
 

Подходът, който прилагаме с акции и празнодумие, постоянно да се опитваме да променим човека, не дават резултат. Нас ни боли, когато виждаме, че губим близки. Няма нито един шофьор, който да иска да убива. Хората винаги ще допускат грешки. Ние трябва да променим средата. А това означава-инфраструктура, законодателство, взаимодействие и контрол на институциите, образованието. Трябва да има политика от политическата класа. Тя излезе в предизборна летаргия. 60 души загинаха от изборите досега. Не виждаме някой да се е разтревожил.





Пътна полиция не може да реши проблема с пиар акция. Има хаос в нормативната уредба. В момента не знаем имаме ли правилник за движение по пътищата или нямаме. Колко време дъвчеме три закона, два закона. Политическата класа убива идеята за единен орган. Повече от 10 години няма доклад за състоянието на пътната безопасност. Диагнозата е алчност, некомпетентност, безотговорност. Започваме мониторинг на българските пътища и всеки месец ще излизаме с бюлетин. Имаме сбъркана инфраструктура. Ние винаги ще допускаме грешки. Политическата класа нехае. Всяко нарушение може да се шиканира в един наказателен процес. В развитите страни искат безопасност от политическата класа. Транспортната ни система е в колапс.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7948 |06.02.2019 Поетът Николай Милчев: ТЕЛК - това е България . 8| 10846 |03.09.2018 Богдан Милчев: С акцията срещу Арабаджиеви се отклонява вниманието от Своге . 4| 6743 |17.05.2018 Николай Милчев: Търкането на талончета - мъгла, опиат и унижение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads