Реклама / Ads
5| 14191 |08.03.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Д. Божилов за Фрог: Пламен Георгиев получи кариерен бонус за защита на мафията

.
Предизвестеният избор за шеф на новия антикорупционен орган днес стана факт. Не е изненада, че Пламен Георгиев получава поредния кариерен бонус за добра работа в защита на интересите на разноцветната политическа мафия. Това коментира пред Фрог нюз юристът Даниел Божилов от ”Ние, гражданите” по повод избрания шеф на антикорупционния орган.
 

А резултатите от предишната му работа са красноречиви и те се свеждат до медийни изяви и евтин ПР, свързан с предявяване на искове за милиарди и камиони с документи и доказателства внесени в съда.После следва гръмка тишина при поредния провал.

 

Видимият резултат от работата на Георгиев до момента е абсолютната лоялност към триадата Борисов, Цацаров и Пеевски. Кариерното му израстване започва с матросовското му хвърляне на амбразурата в защита на Борисов и Танов по случая „Мишо Бирата“. За потулване на случая и големите усилия, свързани с възпрепятстване на каквато и да е възможност за провеждане на разследване на очевидния чадър над определени бизнесмени Георгиев е бонифициран като шеф на тогавашната „Комисия Кушлев“.

 

Това разбира се, е характерната тактика на Борисов – за лоялните бонбонче, а за другите тояга. Примери за подобни кариерни израствания бол. Достатъчно е да се види кариерното израстване на всички оказали подкрепа на Триадата в атаката и разграбването на КТБ. За едни като Силвия Пенева много нови поръчки за милиони, а за други като Нина Стоянова мигновено кариерно израстване. Няма как да не се спомене и аналога на Георгиев, колегата му Гешев който за същите никакви резултати претърпя също толкова бурно кариерно развитие до шефе на Специализираната прокуратура със същото конкурентно предимство – да направиш всичко в защита на триадата. Пък било то и престъпление. Така работи модела Борисов, което е нормално предвид миналото му. В подземния свят лоялността и саможертвата за боса е атестат за растеж и благоденствие.

 

Като шеф на тази агенция ще се запомни с множество гръмки провали и символични резултати от дейността на тази комисия и то при наличието на абсолютно болшевишки закон, който позволява всякакъв произвол в един процес свързан с претенции на КОНПИ за нечие незаконно придобито имущество.

 

Разбира се, черешка на тортата е 6-те тона доказателства и претенциите за над 4 млрд. лв. спрямо Цветан Василев. Естествено, Георгиев претърпя очаквано славен провал по тези претенции, но действията на КОНПИ чрез налагане на множество обезпечения на активи на КТБ (въпреки че претенциите са срещу Цветан Василев) даде успешна възможност тези активи на по-късен етап да бъдат спокойно разграбени и разбира се, ограбените вложители да пият студена вода.

 

Друго нещо, с което Георгиев се прослави е ползване на агенцията като бухалка срещу неудобни опоненти на режима на триадата. Не, че от това произтекоха целените от закона последици – отнемане на незаконно придобито имущество, но пък репресивните действия и блокиране на сметки и активи на набелязаните хора и фирми направиха някои от тях по-послушни, а други бяха фалирани.

 

До момента резултатите от работата на Георгиев, особено ако бъдат съпоставени с резултатите на аналогичния орган в Румъния са символични.

Всичко това разбира се, е сериозен атестат за „правилно“ свършена работа и характерно за пленената държава Георгиев е преназначен на по-висока длъжност с гласовете на депутатите от всички партии.

 

Изборът му беше предизвестен отдавна. За съжаление предизвестени са и резултатите. А те няма да са по-различни от постигнатите до момента.

Неприятна е констатацията в случая, че Георгиев е „избран“ със значително мнозинство и с гласовете на представители от всички партии. Това е ярък знак, че освен за Борисов той е удобен и за много други разноцветни партийци. Илюстрира и обстоятелството, че спрямо режима Борисов няма опозиция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 17159 |07.03.2018 Св. Филипов за Фрог: Борисов с помощта на Европа ни тегли към Турция . 15| 25223 |06.03.2018 Адв. Екимджиев за Фрог: Обясненията на прокуратурата за д-р Димитров са шизофренни . 15| 13369 |21.02.2018 Д-р Румяна Тодорова за Фрог: И аз питам как са се натрупали 270 млн. лв. дългове към чужди болници? . 21| 19043 |20.02.2018 Елена Йончева пред Фрог: Защо ДАНС и Гл. прокуратура крият доклада за границата с Турция?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads