Реклама / Ads
4| 10012 |24.04.2013 НАРОДЕН ГЛАС

Джойнт и мацки на припек за изборите

.
Най-голямата предизборна веселба категорично е в социалната мрежа. Хиляди зяпат и коментират политиците в надпреварата им да лъщят кой от кой по-оригинален.
 

И да надъхват запалянковците в интернет да цъкат на бутона „харесвам". Примамването на електорат през фейсбук стана грандиозна мода, като електоралните единици се обработват като по-лесно най-вече със снимки, видео и други шарени агитационни материали.

Неочаквано за мнозина „хладният" Командир от Драгалевци подпали най-големия пожар с най-рисков интернет плакат - направо на ръба на закона. „При Иван Костов джойнтът беше левче", втрещява лозунгът, който по-младите поддръжници на ДСБ лансираха за предизборната кампания в интернет. Предизвикателството докара до изпушване дори и твърди тъмносини, които някак си не можаха да преглътнат канабиса дори и на „ниската цената" от времето на кабинета на ОДС. Те застопориха поглед в подозрението, че може да излезе как партията на Костов е „за" използването на наркотици по принцип. Свободомислещите обаче са категорични, че с подобен слоган младите привърженици на ДСБ ще нараснат главоломно, приветствайки освобождение за марихуаната. За илюстрация на провокативното мото за тревата феновете на Костов са избрали фотография с лика му отпреди години - облечен в работен гащеризон сред красивата зеленина на двора му в Драгалевци и нарамил стълба.

Костов не се спря обаче само с джойнта в интернет. ДСБ агитира и с плакат на млада красавица, опънала се по бански

А през различни части на тялото й преминават указателни стрелки, сочещи в милиони долари приходите от международен туризъм по времето на управлението на Командира.



На фона на Костовата агитпросвета останалите политически състезатели доста бледнеят. Но и те събират голяма публика. В социалната мрежа от ГЕРБ имат видео с бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, който се рекламира със спецакции срещу организираната престъпност - „Наглите", „Октопод" и „Кокаинови крале". Бившият регионален министър Лиляна Павлова естествено се рекламира на фона на снимка на огромна магистрална детелина

Но сърцата разбива експремиерът Бойко Борисов със снимка на момиче в народна носия, пълнещо вода от чучур в стомна. А гербер номер едно задава риторичния въпрос: „Българките ли са най-красивите жени?"
БСП заливат с всякакви фотографии, най-активни са като количество. А Сергей Станишев като бъдещ татко за втори път - съвсем скоро през юли,

залага на снимки с красиви бебета. Репортажни, на които червеният лидер щипва нежно по бузките щастливи отрочета.

Червеният комсомолец №1 Явор Гечев го раздава повече от тежко обаче. Пуснал си е предизборна снимка как катери трактор

за да извози боклуци. Меглена Кунева пък втрещява избирателя с почти страшни фотографии - раздава автографи на кукери - зли демони и други страшилища. А баби в носии играят хоро в чест на „България на гражданите".

При ДПС агитацията в социалната мрежа също е активна, но традиционно премерена и строго контролирана. Изключението прави кандидат-депутатката Петя Раева. Красивата блондинката раздаде тениски със своя лик на най-върлите си фенове, които пък и върнаха топката, публикувайки снимка, облечени в блузките с лика на красавицата.

Анелия Иванчева, Христина Добрева
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 9692 |20.04.2013 Одисея с телефони . 15| 12029 |17.04.2013 Нови скандали с изпити за шофьори . 7| 12287 |01.04.2013 Проф. Константинов в действие, вдъхновен от Дж. Кенеди . 86| 12079 |29.03.2013 Проф. Вучков: Защо изкарват Кунева Господ с рокля?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads