Реклама / Ads
30| 6620 |09.03.2015 НАРОДЕН ГЛАС

"Дунарит" протестира, Лукарски лъже работниците!

.
"Дунарит"
Представителите на синдикатите, които са и служители във военния завод "Дунарит", категорично заявиха, че не са удовлетворени от срещата с министър Божидар Лукарски.Синдикалистите казаха, че всичко, което министърът им е предложил, е в бъдеще време и не ги удовлетворява. Според тях има начини и средства заводът да не бъде затворен. Ако се наложи, ще стачкуваме, категорични бяха те.
 
Да не забравяме, че заводът се намира на границата с Европейския съюз, подчертаха синдикалистите. Те съобщиха, че до 2-3 дни ще стане ясно какви действия ще предприемат.

Час и половина продължи срещата на министъра на икономиката Божидар Лукарски с представители на КНСБ и КТ "Подкрепа" при русенския военен завод по повод спрения лиценз на предприятието. След срещата министърът обясни, че на междуведомствен съвет към Министерски съвет, в който е участвал той и министърът на отбраната Николай Ненчев, е взето решение лицензът на завода да бъде отнет за 4 месеца. Причините са постъпили сигнали за икономическа и финансова нестабилност в предприятието.

Той уточни, че повече подробности не могат да бъдат изнесени, тъй като информацията е класифицирана. По повод твърденията, че 750 човека могат да останат без работа, Лукарски обясни, че спирането на лиценза не води до спиране на производството. Продукцията може да бъде изнасяна от други фирми, които имат лиценз, каза икономическият министър.

Минитър Лукарски обаче излъга работниците, защото отлично знае че докато се намери друга фирма, която да изнася готовата и договорена продукция за НАТО, ще мине много време. Освен това тя ще иска голям процент от печалбата и вместо в завода парите ще отидат в нечий джоб. Освен това Лукарски скри, че до края на месеца "Дунарит" има да изпълни голяма поръчка за американски фирми, която би стабилизирала финансовото състояние на завода. С отнемането на лиценза се демонстрира нелоялност към партньори, с които сме членове в НАТО, кометираха пред Фрог нюз синдикалисти. Те искат да узнаят също, кои са фирмите, които според Лукарски ще изнасят тяхната проукция и ще ги лишат от печалбата, за която са работили месеци наред.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 4921 |09.03.2015 Съдия Троянов си направи отвод по делото срещу Цветанов . 9| 4922 |08.03.2015 И Станишев с поздрав към дамите . 3| 5931 |08.03.2015 Миков към жените: Благодаря ви, че водите – в личния и в обществения живот! . 0| 4939 |08.03.2015 ЧЕЗ спаси 81 щъркелови гнезда и изолира 47 опасни стълба през 2014 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads