Реклама / Ads
3| 6131 |03.08.2015 НАРОДЕН ГЛАС

С. Иванов пред Фрог: Шефовете на КАТ винаги са си купували местата

.
Симеон Иванов
Връщането на катаджиите на пътя и санкционирането по старите правила може до доведе до стария въпрос: Кой ще ни пази от тези, които ни пазят? Големият въпрос е кой ще ни пази от техните злоупотреби. Това коментира пред Фрог нюз председателят на клуб „Звено“ Симеон Иванов, относно решението на шефа на МВР Румяна Бъчварова да даде възможност на катаджиите да глобяват на пътя както преди.
 

 Обществото отдавна е загубило доверие в катаджиите, те са си заслужили това с действията си. Как обществото ще приеме факта, че този, който има пари пак ще прави каквото си поиска на пътя. Ние въвеждаме старата система на контрол, но не и новите санкции. Ние не правим нищо, с което да укротим джигитите, а само ще укротим тези, които им пречат да карат  бързо. Значи прави се така-санкционират ме, че отнемам на някой предимство, нищо че той си кара с 200 километра в час. Къде е справедливостта?! За да е справедливо, нека да ни разрешат да  снимаме с таблетите  или с телефоните проверката на КАТ.  И да не излизат с номера, че не може да се заснеме лицето на проверяващия, защото е бил от МВР . Той не е оперативен служител, да му се крие лицето. Такъв служител е лице на тази институция, той дори е длъжен да се представя с името си.

 

Става дума за явна, а не за секретна проверка. Резултатът от проверката  а ясен: Вместо да стачкувате-ето ви едни пари. Съвсем ясно е, че не се реже тумор по този начин. Това е като в стария виц: Ето ви карта, ето ви пищов и палка, оправйте  се. А онзи пита: Ама и заплата ли давате? Може някой просто да е решил да събира пари за изборите. Защо не, ако не могат да ги съберат по друг начин. Не е тайна, че шефовете на КАТ винаги са си купували местата, заключи той. 

 

Бившият шеф на полицията Анатолий Малионов  пък смята, че ако се прави нещо както преди, пак ще си е същото. Няма да има никаква промяна. Иначе да оставиш джигитите да правят каквото си искат, не трябва. Но не е този начина да ги спреш. Безпредметно е, никога всъщност нещата не са се променяли. Имаше една стара приказка: Една напред, две назад. С този акт се прави същото, допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6403 |30.07.2015 Предлагат Азис за Патриарх на църквата . 0| 5760 |27.07.2015 Р. Петков: Хр. Иванов е слаб министър, Р. Кънев яха магистратите . 0| 10055 |24.07.2015 Френският посланик: Първа стъпка от "гнилите ябълки" напред . 0| 6198 |21.07.2015 П. Иванов за Фрог: Прави се национална измама от социологическа агенция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads