Реклама / Ads
0| 5759 |27.07.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Р. Петков: Хр. Иванов е слаб министър, Р. Кънев яха магистратите

.
Румен Петков
Фактът, че Борисов оттегли министъра от разтоворите за реформата, говори за качествата на този министър.Фактът, че не го взе на срещата с всички политически сили е показателен. Министър Христо Иванов е слаб министър. Това каза по БНТ Румен Петков от АБВ.
 
Съдебната реформа е много сериозна и трябва да има обществени дебати. Аз съм доволен, че АБВ е една от движещите сили по отношение на тази реформа. Благодарение на нас се избегнаха редица нарушения и точки, които са в разрез с разпоредбите на Венецианската комисия, посочи той.

Петков коментира темата за съдебната система и съдебната реформа. В последните дни се появиха няколко тези, които опростачват тази реформа. Господин Радан Кънев нарича решенията на Конституционния съд "робия". това е недопустимо. Той явно е наясно, че някои от предложенията на РБ са противоконституционни и затова говори тези неща. Никой не си е позволявал така явно да яхне магистратите и Висшия съдебен съвет. Това е политически цинизъм, заяви той.

Аз не знам какво са си говорили г-н Кънев и Лютви Местан, но у мен остава чувството, че политиците се опитват да ръководят и да контролират съдебната система, поясни Петков. Няма друга държава, която да си пише промените в Конституцията за една седмица. Предложените по този начин промени са вредни за обществото. Никой не обясни как тези промени ще ускорят правораздаването. Тези промени няма да донесат нищо. Ние искаме промени, които да дадат ясни резултати, категоричен е Румен Петков.

Ексвътрешният министър заяви, че Иванов не е направил нищо за 1 година и дори не е отговорил защо държавата губи по 300 милиона лева годишно заради липса на правосъдие, а той не взема мерки за това. В крайна сметка Петков обвини реформаторите, че не целят реална реформа, а искат да я стопират и са се провалили, защото от техните внесени 8 предложения са „долазили да се приемат едва 3”, което не им дава право „да се правят на юнаци”.

Колкото до отказа на БСП да си сътрудничи с АБВ на местните избори, Петков каза, че „политическото високомерие на БСП обрича кандидатите им на самота”, а „самодостатъчността в политиката е вредна”. Днес и през следващите дни АБВ ще напише листите си за общински съветници и ще посочи кандидат-кметовете си, обяви още Румен Петков.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6197 |21.07.2015 П. Иванов за Фрог: Прави се национална измама от социологическа агенция . 0| 7490 |13.07.2015 Проф. П. Иванов: Българизирането е смъртоносно . 0| 5907 |07.07.2015 П. Иванов пред Фрог: Първи сме в Европа по детска смъртност, водим класацията по самоубийства в света . 0| 5951 |03.07.2015 Проф. Иванов пред Фрог: Р. Инджова не трябва да мизерства, а Величкоадамовците да ги издържаме до гроб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads