Реклама / Ads
11| 6370 |29.02.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Кметът на Разград не отстъпва за стадиона на "Лудогорец"

.
Валентин Василев и Ангел Петричев
Решението за това дали футболен клуб „Лудогорец” ще остане в Разград е изцяло на ръководството на клуба. Това заяви кметът на Разград Валентин Василев пред bTV.
 
"Процедурата, с която футболен клуб „Лудогорец” поиска концесията, е от 2014 г. На практика довършвам свършеното от предишния екип. Но трябва да го довършим, защото смятаме, че това е единствената правна възможност, която съществува в момент", коментира кметът.

При тези думи, събралите се фенове на отбора, бурно започнаха да го освиркват. Те носеха плакати в подкрепа на любимия отбор, както и такъв срещу кмета, на който пишеше: "Мишок".

"На 5 февруари подписах анекс към договора, който даде възможност на футболния клуб да се лицензира. Опасяваме се, че оттук насетне няма да имам правната възможност да подновявам такъв договор и единствената възможност остава концесионната процедура", каза още Василев. По думите му в концесионната процедура има финансово-икономически анализ, който е показал необходимостта от заплащане на концесионна такса. Община Разград няма никакви финансови претенции относно трансфер на футболисти и телевизионни права, а само върху дейностите, които извършват в рамките на стадиона. Крайната сума, която се получава като концесионно възнаграждение, твърдата част и плаващата от 0,5% е около 13 000 лева без ДДС, категоричен беше кметът на Разград.

Изпълнителният директор на „Лудогорец” Ангел Петричев обаче определи думите на кмета като манипулация. По думите на Петричев проблемът не опира до въпросните 0,5% и концесионното възнаграждение. „Кметът призна, че тази докладна, се нужда от доработване. "Имаме един инвеститор, който е готов да построи европейски стадион. Готов е да инвестира близо 25 млн. лева, а му се предлага да подпише договор, който не е прецизен. В следващите 35 г. ще влезем в постоянни юридически спорове. Дори децата на г-н Домусчиев ще водят юридически спорове заради непрецизни текстове”, разясни Петричев.

Кметът отбеляза още, че на мачовете на "Лудогорец присъстват много малки деца, което също е нарушаване на закона. "Под документ, който ще ни доведе юридически главоболия в следващите 35 години, няма да сложим подпис", категоричен беше той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5248 |02.01.2016 Кметът на Стралджа намали заплатата си . 15| 8805 |28.09.2015 Кметът на Панагюрище нападна ДПС заради Райна Княгиня . 0| 5722 |23.06.2015 Кметът на Вършец за Фрог: 6 деца се взривиха с барут . 15| 12335 |16.06.2015 Кметът на Буковлък пред Фрог: Роми-крадци пазят полето чудесно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads