Реклама / Ads
0| 4998 |29.03.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Мария Капон: Има закононарушение, финасовият министър намали парите за музеите от 12 млн. на 3,8 млн.

.
Мария Капон
Тези 12 млн. са част от Държавния бюджет, които да послужат за музеите и галериите. В един момент се оказа, че тези пари изчезват, при обнародването. Няма ги в постанолнеието. Качва се ново постановление. И тези пари вече са 3,8 млн. Има закононарушение. Това заяви бившата депутатка Мария Капон, като обвини за това финансовия министър Асен Василев.
 

Работниците там вземат до 900 лв. Да разбереш какво има във фонда на един музей трябва дълго да си работил И тези хора са на прага на бедността. Ако ние нямаме нови кадри, тези хора, които примерно са по археологически разкопки, които са изключително интелигентни и говорят няколко езика, са на прага на бедността и ножицата, която се отвори между образованието и културата, и в последните седем осем години става все по-голяма. В момента се искат 12 млн. допълнително за тях. Да бъдат малко увеличени заплатите им. Това не мина на комисия, но бе гласувано в Народното събрание. И като ги има в определена точка, това е закон. Оттам нататък изпълнителната власт трябва да го спазва, обясни тя пред bTV.


Те не са бършещи на прах, както е казал министър на финансите. Да бършеш праха в министерство и праха на Златю Бояджиев не е едно и също. На едно място се бърше прах срещу 1400 лв. Не искам да кажа за колко бършат прах на летище София, посочи Капон.


Ако министърът на финансите иска да е законотворец, да се върне в парламента. Прави се постановление, в което се променя политиката. Трябва да има в парламента изслушване на министъра на финансите и премиера. Може би министърът е бил подведен. Не вярвам, че е вид отмъщение, каза още тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 15575 |22.02.2021 Казанът от думи покрай Мария Бакалова крие много по-дълбоки проблеми . 8| 4764 |13.02.2021 Адв. Мария Колева: Във ВСС се избират хора, които изпълняват поръчки и се гаврят с гражданите . 6| 6141 |29.12.2020 Проф. Марияна Мурджева: Изследването на клетъчния имунитет е скъпо, изисква сериозно финансиране . 11| 11142 |17.03.2020 Адв. д-р Мария Петрова: Срамно е да ви изправят пред „амбразурата“ за 1000 лв.!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads