Реклама / Ads
22| 9865 |22.10.2010 НАРОДЕН ГЛАС

Министър Младенов отсвири бг емигрантите в Норвегия

.
Н. Младенов
Нашенците в Норвегия възмутени от "вниманието" на българския външен министър
 

Българският външен министър Николай Младенов посети Норвегия на 20.10.2010. По време на срещата между министър Младенов и норвежкия външен министър Йонас Гар Стьоре е обсъдено двустранното сътрудничество между България и Норвегия, свързано с европейското финансиране*. Според предварителната програма, по време на официалната среща са обсъдени актуални теми свързани с НАТО, ситуацията в Афганистан, Русия и енергийни въпроси. Това е първото официално посещение на министър Младенов в Норвегия в ролята му на външен министър, съобщават от пресцентъра на норвежкото външно министерство ден преди срещата.

По време на посещението на министър Младенов в Норвегия не беше предвидена в програмата на м-р Младенов среща с български емигранти в Норвегия. За това потвърждават от българско посолство в Осло, както и споделят, възмутени от "вниманието" на българския външен министър, български емигранти в Норвегия.

По този повод българските емигранти в Норвегия споделят и своето поредно силно разочарование от отнетата им и без друго изключително рядка възможност за участие в открит обществен дебат по редица належащи въпроси, които касаят българските емигранти в Норвегия, въпреки малобройния им състав – в това число Закона за българите в чужбина, Изборният закон, електронното гласуване.

След така проведеното бързо и „инкогнито” спрямо българските емигранти посещение на министър Младенов в Норвегия, остават за пореден път без отговор нуждите и въпросите на емигрантите в Норвегия, които продължават да питат кога в такъв случай ще бъдат удостоени с конкретно внимание.
---------------------------------------------------------------------------------------------

*Над 68 мил. евро по европейски програми и фондове за Бългрия се администрират от Норвегия.

Виктория Кристиансен,
Осло, Норвегия 20.10.2010
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 14167 |01.10.2010 Сдружение: Мобилтел краде лични данни . 74| 15949 |27.09.2010 Срещу цинизма на „Великолепната шесеторка“ и „Байландо“ . 13| 7597 |23.09.2010 Нека да дарим втори живот на Тошко . 14| 7461 |22.09.2010 Бай Ламбо 2.о

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads