Реклама / Ads
7| 8808 |17.11.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Може ли да убиеш човек заради една врата? Приятели и близки на Иво събират средства за семейството му

.
Снимката е илюстративна
41-годишния Иво Андреев, който беше убит в района на ”Женския пазар” в София е мечтаел да създаде дом за семейството си. Пред близки приятели дватата са се шегували, че тяхната история може да бъде озаглавена “Любов по време на ремонт” или “Сто години ремонт”. За съжаление нито Иво, нито децата и спътницата ще се радват заедно на новия дом. Тази възможност им бе отнета по брутален начин.
 

Въпросът е риторичен, но за съжаление тъжният отговор е, че в България явно може. От какво се нуждае обществото ни, за да бъдат избягвани такива нелепи инциденти.

 

Защо агресията, арогантността и бруталността изобилстват в такава висока степен и не се спират пред нищо, дори пред това да бъде отнет живот.

 

Скандалът между съседите  Иво Андреев и Константин Дамов е възникнал заради монтирането на врата в коридора на жилищен блок в столицата. Нападателят е 62-годишния Константин Дамов. Той е бивш военен. Убийството на 41-годишния Иво Андреев е извършено с незаконно притежавано оръжие. Дамов е подведен под отговорност извършване на умишлено престъпление. Убиецът не бил съгласен с поставянето на въпросната врата.

 

Загиналият е 41-годишния Иво Андреев оставя три деца и жена. Убийството е извършено в района на „Женския пазар”, ул. "Стефан Стамболов" в гр. София. Жена му е станала свидетел на нападението. Преди инцидента са подавани сигнали до полицията и от двете страни - за вербална и физическа агресия. Конфликти са се случвали назад във времето между двамата. До образуване на наказателно производство не се е стигало, тъй като извършителят на убийството няма криминални регистрации.

 

В интернет приятели и непознати започнаха дарителска кампания по набирането на средства за жената и децата на починалия

 

Неговата близка Ива Рундикова написа в социалната мрежа Фейсбук, че опитът на Иво Андреев да създаде дом в България, му е струвало живота.

 

Съболезнования на близките и семейството на Иво Андреев.

 

Ето пълния текст на нейната публикация:

 

С Иво Андреев се запознахме в редакцията на списание “Едно”, когато той беше още почти дете и караше скейт. Притежаваше мъдрост и лоялност, нетипични за едно момче на 20. Смело момче, което може да плаче. Чист.

 

Работехме заедно, говорехме много и се смеехме на моите опити да си ъпдейтна жаргона с помощта на чувствително по-младите от мен Иво и Росен.

Години по-късно започнахме да се виждаме по протести, познавах жената на Иво, фотографката Надя Андреева. Оказа се, че живеем в един квартал, до Женския пазар.

 

Иво и Надя, вече като прекрасно семейство с малко момиченце и момченце на път, бяха много отдадени на мечтата да изградят собствения си дом. Тя се шегуваше, че тяхната история може да бъде озаглавена “Любов по време на ремонт”, или “Сто години ремонт”.

 

Днес научих, че Иво Андреев е бил застрелян пред очите на жена си от съсед, бивш военен, “заради една врата”.

 

Стана така, че опитът да създаде дом в България му струваше живота. Много съжалявам, Ивчо, за това сме виновни всички.

 

Ирина Тодорова

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 11432 |08.11.2022 Теодор Ушев не иска да повярва, че в България има толкова много хора, които подкрепят един човекомразещ режим . 4| 5251 |21.10.2022 Христо Иванов: Г-н Рашидов за нас не може да бъде консенсусна личност . 3| 5246 |20.10.2022 Радослав Бимбалов: След парламентарен разпад може да последва авторитарен режим . 0| 5268 |14.09.2022 Експертът Йордан Божилов: Не може да се говори за коренен обрат в конфликта между Украйна и Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads