Реклама / Ads
12| 2652 |19.08.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Надежда Нейнски: Украинците дадоха безапелационни примери за героизъм, разбиха митовете за непобедимостта на Русия

.
Дипломатът и бивш външен министър Надежда Нейнски Източник: Стопкадър: bTV
"Рано е да се оценят резултатите, но офанзивата в Курска област по някакъв начин обърна хода на войната в Украйна. Основна цел на украинската страна бе да предотврати и да ограничи нападението от руска територия. С тази офанзива украинците целят да променят началната точка, от която ще се водят бъдещи преговори за мир. Доказа се, че Украйна не може да прави компромис с територията си."
 

Това мнение изрази в ефира на bTV дипломатът и бивш външен министър Надежда Нейнски.

 

„Руската икономика е военизирана. Украйна е демократична икономика и не може да си позволи да поддържа подобна икономика. Ако започнат преговори, доставките на оръжия от запад ще намалеят, а така Русия ще има преимущество. С тази офанзива се разбра, че Русия няма тези червени линии, за които се говореше”, категорична бе тя.





Нейнски изтъкна, че украинците са дали много безапелационни примери за героизъм, отстояване на интересите на страната си и са разбили много митове по отношение военната мощ и непобедимостта на Русия. Според нея това е голям аргумент и за европейските правителства, и за американското.

 

„Не знаем каква ще бъде външнополитическата линия, която при евентуална победа на Камала Харис ще водят САЩ. Джо Байдън заложи много на дипломацията. САЩ не могат да си позволят да загърбят отношенията си с Европа. Кампанията в Америка ще бъде битка с предразсъдъците – дали американците ще изберат жена за президент”, посочи тя във връзка с предстоящите избори в САЩ.





Относно предстоящото представяне на проектокабинета на номинираната за служебен министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева, Нейнски отбеляза следното: „Политическият разговор у нас се измества от редовните към служебните кабинети. На партиите им е по-изгодно да спорят и да нареждат фигурите в един служебен кабинет, отколкото да мислят за редовно правителство. Обезценява се демократичният процес", смята дипломатът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6466 |18.08.2024 Евгений Кънев: Радев, Нинова, Копейкин, Слави - простотия или омраза към просвещението? . 17| 5848 |16.08.2024 Евгений Дайнов: Ще бъде "всерьез и надолго". Но има и добра новина . 17| 2727 |16.08.2024 Тео Ушев за закона наложен от "Възраждане": Путлерски опорки, фашистката държава е налице . 14| 6682 |12.08.2024 Мартин Владимиров за „Боташ“: Нямаме полезни ходове, внасяме "замаскиран" руски газ, губим 4 млрд.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads