Реклама / Ads
0| 6843 |10.11.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Параолимпиецът Михаил Христов: ГЕРБ претендира за интеграция на хората с увреждания, но ги праща на кино

.
„ГЕРБ претендира за интеграция на хората с увреждания, но ги праща на кино.“ Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ и параолимпиец Михаил Христов по време на дебатите по бюджета за 2018г.
Той цитира бюджетната програмата за “Интеграция на хора с увреждания“, която залага: интегриране на хората с увреждане във всички области на обществения живот, чрез създаване на условия и гаранции за равнопоставеност, социална интеграция и упражняване на правата им; подкрепа за тях и техните семейства, както и интегрирането им в работната среда. „Хората с увреждания обаче продължават да бъдат най-отхвърляната част от нашето общество. От 326 млн. лв. за социална интеграция, им давате 270 хил. лв. Или вие не знаете смисъла на думата „интеграция“, или аз бъркам нещо“, коментира Христов.

Михаил Христов обясни, че тези пари трябва да се предоставят на хората с увреждания, не за да се издържат, а да се компенсира до някаква степен тяхното увреждане. „Като се дават едни пари за нещо, се очакват съответни резултати. Вашите са – културни, исторически обекти, адаптирани за хора с увреждания: 9;  открити нови работни места за хора с увреждания – 54, интегрирани хора с увреждания в обществото чрез осигуряване на преводачи и придружители за посещения в обществени, здравни и културни заведения – 36 500. Как се интегрира един човек с увреждане като посещава болници, държавна администрация или театър? Или си ги пращане на кино?“‘ заключи Михаил Христов.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6722 |06.12.2016 Никулден е, честито на именниците, рибарите и банкерите! . 1| 6681 |06.12.2015 Никулден - празнуват моряци, рибари, банкери и пътешественици . 6| 6049 |06.12.2014 Честит Никулден!
Реклама / Ads