Реклама / Ads
2| 4772 |29.08.2015

По пътеката на НЗОК словоблудието не се лекува

.
Юрий Йорданов
Един от най-страшните симптоми на разпада на доверието между хората в държавата ни е контролираното отсъствие на Истината. И онова, което долавят сетивата ни - требенето като с хербициди на всеки, който е извън рамката и системата. Просто Истината стана плевел, а плевелите - истински бижута на (д)еволюцията, добутала ни до днешния ден, който е дълъг десетилетия.
Оставена без застъпници, или в ръцете на омбудсмани от най-разнообразен вид, Истината става лесна плячка на всеки популист, двуличник и нечестивец.

Самата тя, Истината, стои в мислите на всеки нормален, земен човек.

И колкото да е крита, забравяна или невидима, тя е жива. И докато на нейно място в публичността шества Лъжата, Истината, фризирана удобно и селективно, ще е удобното прикритие или окоп на всеки "предприемчив" манипулатор.

И ако Темида е с вързани очи, но намига дяволито на дяволитите, през дупчиците на превръзката от известната скулптура, то Истината ще продължи да живее с вързаните си уста, тихо съскайки или плачейки, все безсилно.

А хората, които я търсят, ще останат и остават самотни в своята „наивност“.

И объркаността, двусмислието, търсенето на псевдо спасители и делегирани светци ще бъде реалността, в която здравия смисъл трудно се побира или оживява с изкуственото дишане на душите, търсещи спасение в себе си и в самотата. Напускайки социалното, колективното, общото.

Забележете, ние живеем в XXI век и това в чии ръце е микрофонът, кому медиите да(ря)ват думата предопределя и тая крива оптика на общественото зрение – по пътеката на НЗОК - кривогледството и словоблудието не се лекуват.

Всеки смислен лекар ще ви каже – лекуваме по симптоми, но накрая винаги има диагноза. Тук диагнози няма, няма и рецепти, има врачки, видения, поверия и бездуховност - симптоми на помръкналата ни вяра – в себе си и в Господ.

Просто ние сме изгонени от храма, който е бил винаги в душите на хората. Крехката човешка душа е била винаги уязвима и слаба без вяра.

И накрая, времето, в което живеем днес – фарисеи ни спасяват от себе си, сочат ни следствията, забравят причините, а  малкият човек, данъкоплатецът, немее или мучи тихо. Безсилна пред мощта на невидимия съюз на медии, статукво и придворни певци и изпълнители на познати песни, с нов, все по-пошъл аранжимент.

„Златният Орфей“ не възкръсна, защото естрадата с пошлото не е спирала да е в ефира на душите и умовете ни. Допусната наивно, като приятел на гости, обрал семейните ценности, след празника и веселбата.

Юрий Йорданов - Факел
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Проф. Генчо Начев: Кардиолози въртят далавери и точат НЗОК 6| 5917 |26.09.2014 . Абумелих пред Фрог: Дефицитът на НЗОК става 200 млн., да падне монополът 0| 5466 |25.09.2014 . Наплив в болниците от страх ,че НЗОК остава без пари 0| 4146 |08.09.2014

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ