Реклама / Ads
31| 8829 |02.05.2013 НАРОДЕН ГЛАС

Проф. Вучков: Гласувайте за тези, които са крали най-малко

.
Проф. Юлиян Вучков Източник: Булфото
Цели 23 години нашата нечистоплътна политическа върхушка ни занимава тенденциозно с едно и също – с досиетата, за да отклони вниманието от чудовищните престъпления, които извършва срещу народа. Редно беше медиите да обсъдят въпроса за СРС-тата, защото той беше много скандален и шумен.
 

Но оттук нататък вече главният прокурор Сотир Цацаров ни посъветва да оставим нещата в ръцете на прокуратурата и да изчакаме резултата от проверките, каза в редовния си коментар пред TV7 проф. Юлиян Вучков.

„Всеки ден давам по 50 автографа и ме спират над 100 човека. И знам, че не се интересуват нито от досиета, нито от компромати. На хората им писна! Тези СРС-та се превърнаха в един повод партиите да се обливат с помия. А хората всеки ден ме питат – за кого да гласуваме, господин професоре. И в очите им виждам отчаяние. Аз никога не бих им казал за кого да гласуват, но бих ги посъветвал – да гласуват за тези, които са ги крали най-малко“, каза професорът.

Той заяви, че народът вече не желае да слуша голи обещания, които се чуват вече 23 години. „Хората искат минимум 500 лева пенсия и 1000 лева заплата. Но как ще стане това, след като окрадоха държавата, след като няма работни места, след като има нулево производство“.

„Не ги ли е срам да вдигнат пенсиите с 10-15 лева! Да не казвам какъв е Дянков, ама той не разбра ли, че пенсиите трябва да се вдигнат най-малко с 50%! Депутати, министри и зам.-министри крадат 50 пъти повече, отколкото при комунизма. Тодор Живков ги пенсионираше, сега не ги пенсионират. Ако не са министри, стават депутати. И пак на власт, и пак лапат“, възмути се проф. Вучков.

Прокуратурата, колкото и да е негодна, предяви тежки обвинения към хора от всички партии. Иван Костов, Стефан Софиянски, Кобурга – с неговите чудовищни ограбвания на горите, Милен Велчев, Емилия Масларова, Асен Гагаузов, към Росен Плевнелиев дори има финансови обвинения. Нищо не стана! Обвинения има, резултати няма. „Железният“ аргумент „няма доказателства“ как ще спре тази престъпна машина?“, попита риторично Вучков.

„Аз съм за подслушването на цялата политическа класа. Но не и народа. Трябва да се подслушват всички – депутати, зам.-министри, министри, президенти. Но това трябва да стане не така незаконно, както сега. Всички трябва да имат равенство пред закона. И господин Цветанов трябваше да бъде подслушван. Искам да знам какво е говорил със САЩ за положението в България. Подслушването трябва да бъде регламентирано от парламента. А тези, които се страхуват от подслушването, значи крият нещо, значи имат кирливи ризи“, усъмни се професорът.

„Не става дума да бъдат подслушван техният личен, домашен живот. И аз, който имам възпитание и култура, като отида в тоалетната, и аз си позволявам... човешки неща. И груб съм бил, и нервите съм си изтървавал. Но подслушванията трябва да стават по време на преговорите. Когато властта води преговори с други правителства, когато сключва сделки с енергийните собственици, за приватизиране на държавни обекти и когато сключва сделки с фирми. Тогава са големите рушвети. Ако бяха подслушвани, когато сключваха договорите за „Белене“ и „Южен поток“, нямаше да се забатачат така нещата“, заяви Вучков.

„Отново казвам – подслушването трябва да се регламентира! От целия парламент. И да се наблюдава само от главния прокурор. Той трябва да е силен, неподкупен и най-главното – надпартиен. Затова той не бива да бъде назначаван от парламента, а избиран от народа, както президента“, каза проф. Юлиян Вучков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 12287 |01.04.2013 Проф. Константинов в действие, вдъхновен от Дж. Кенеди . 86| 12079 |29.03.2013 Проф. Вучков: Защо изкарват Кунева Господ с рокля? . 9| 12429 |29.01.2013 Проф. Кр. Върбанова-Денчева: Истината и само истината! . 21| 8626 |03.06.2011 Юлиян Вучков: Първанов на мястото на Доминик Строс-Кан? Щеше да му се размине!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads